Тенисист от топ 20 скочи на Новак Джокович с остри критики


Тенисист от топ 20 скочи на Новак Джокович с остри критики
Снимка: Getty Images

2297 0

Пабло Кареньо Буста разкритикува „несправедливото“ решение Новак Джокович да получи медицинско изключение да играе на Аустрелиън Оупън 2022.

Във вторник стана ясно след месеци на спекулации, че действащият шампион в Мелбърн ще може да пътува до Австралия с изключение. Все още не е ясно за какво е изключението, като пристигането на световния номер 1 в страната бе забавено на граничния контрол поради проблеми с визата му.

Премиерът на Австралия Скот Морисън също предупреди Джокера, че той няма да получи достъп освен ако не осигури доказателство, че не може да бъде ваксиниран срещу коронавирус поради медицински причини. Всички играчи на Аустрелиън Оупън трябва да са ваксинирани или да имат медицинско изключение.

Номер 20 в света Кареньо Буста не спести критиките си, когато бе запитан какво мисли за ситуацията с Джокович, след като помогна на Испания да се класира за полуфиналите на АТП Къп в Сидни.

„Не знам дали много хора бяха изненадани от това, лично аз смятам, че можеше да се очаква. Миналата година правилата за идване тук бяха много тежки, и въпреки това, първите трима в света получиха по-добри условия. Навикът изглежда е, че най-добрите тенисисти получават леко предимство. Не мисля, че това е най-справедливото решение, други тенисисти не могат да дойдат, защото не са били ваксинирани или защото не могат да изпълнят изискванията. Не знам защо изобщо е получил изключение, така че ще го видим да играе тук в Мелбърн“, сподели той.

Миналата година имаше недоволни от факта, че топ тенисистите в света имаха по-леки карантинни мерки в Аделаида, отколкото отседналите в Мелбърн преди АО. Кареньо Буста и Джокович имат история помежду си. Именно срещу испанеца Джокович бе дисквалифициран на Ю Ес Оупън 2020 заради това, че удари неволно съдия на линията, като отстъпи от Кареньо Буста и в спора за бронзовия медал на Игрите в Токио миналото лято. Испанецът също така е обвинявал сърбина в миналото, че е симулирал контузии.

А дали Григор Димитров е против Новак Джокович да бъде допуснат до участие на Australian Open, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички