Кой всъщност е Басилашвили - следващият съперник на Гришо?


Кой всъщност е Басилашвили - следващият съперник на Гришо?
Снимка: БГНЕС

1875 0

Григор Димитров се изправя срещу грузинската сензация Николоз Басилашвили в полуфинален сблъсък на тенис турнира в София от сериите АТР250.

За Гришо не е никак странно, че стигна до този дуел за място на финала, защото предварително бе сочен за основен фаворит, но Басилашвили прави истински фурор и допълнително допринася за популярността в световен мащаб на събитието в българската столица.

Световният номер 87 елиминира на осминафиналите не кого да е, а топ поставеният Доминик Тийм и още тогава впечатли тенис света. Последва още една впечатляваща победа - обрат след 0:6 до победата с 2:1 сета над осмия в схемата Мартин Клижан.

Така енигмата Басилашвили стигна до най-голямото си препятствие в София - Григор Димитров.

Силният сервис на грузинеца изглежда като негово основно оръжие, но детинските грешки от елементарни удари и непредизвиканите такива му пречат да бъде сред най-добрите 50 в световния тенис.

Той е 87-и в ранглистата на АТР, най-много е стигал до 86-о място през 2015 година, но от следващата седмица ще постави нов личен рекорд заради забележителния си рейд в София.

Само веднъж в кариерата си до момента той е играл финал на турнир от АТР - през юли 2016 година в Кицбюел, който също е с най-ниския ранг "250", като тогава губи с 3:6, 4:6от италианеца Паоло Лоренци.

Едва ли Басилашвили дори в най-добрия си ден може да представлява трудност за Григор Димитров, който не би трябвало да има никакви проблеми с него, ако разгърне дори само половината от потенциала си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички