Гледай Григор Димитров срещу Карлос Алкарас НА ЖИВО - ето как


Гледай Григор Димитров срещу Карлос Алкарас НА ЖИВО - ето как
Снимка: Getty Images

13674 0

Григор Димитров продължава да се радва на много силно представяне вече няколко месеца. Така на втория за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - в Маями, си заслужи участие на четвъртфиналната фаза след втората си победа срещу представител на топ 10 от началото на годината.

С това Гришо успя да счупи каръка на едно от състезанията, на които се представя най-неубедително в кариерата си. До момента най-доброто му постижение в Маями бе четвърти кръг (два пъти), като сега го прескочи. В следващата фаза обаче ще срещне лидера в основната схема Карлос Алкарас.

Всички предричат огромно бъдеще на испанеца и се очаква да доминира в тениса в следващите години. Освен това Карлитос е в много силна форма именно в САЩ. Дни преди старта на турнира той спечели и първия за годината Мастърс - в Индиън Уелс.

Още: Най-сетне: Григор Димитров счупи 15-годишното проклятие, за което говори преди старта

Пътят на Карлос Алкарас до 1/4-финала с Гришо

Как Алкарас стигна до Григор Димитров?

Така Алкарас вече е в серия от девет поредни победи. Той пренесе добрата си форма от Индиън Уелс, където би последователно Александър Зверев, Яник Синер и Даниил Медведев (трима от топ 5), за да триумфира. В Маями пък все още не е загубил и сет.

В първия кръг почиваше като поставен, а във втория сломи своя сънародник Карбайес Баена, като му даде само три гейма. След час и 20 минути срещу него, имаше нужда от още по-малко време, за да пречупи и Гаел Монфис с 6:2, 6:4. Най-дългият му мач до момента продължи едва час и 27 минути - на 1/8-финалите, където победи Лоренцо Муазети с 6:3, 6:3.

Още: Карлос Алкарас си спомни за последния сблъсък с Григор Димитров и прогнозира: Няма да е лесно

Пътят на Григор Димитров до 1/4-финала с Алкарас в Маями

Гришо се класира доста по-трудно за тази фаза. Той се измъчи за два часа и половина на старта срещу Алехандро Табило, мина през два тайбрека и след като бе загубил първия, изоставаше с 4:5 и два сервиса за отлично подаващия съперник във втория. Все пак съумя да обърне.

В третия кръг мина през една от най-лесните и бързи победи в кариерата му, като сломи 50-ия в света Яник Ханфман за 47 минути, давайки му само един гейм. След това дойде и голямата битка с Хуберт Хуркач и още един обрат, както и драматичен тайбрек за финал на мач, продължил 2 часа и 43 минути.

Григор Димитров срещу Карлос Алкарас по ТВ: Къде и кога да гледаме тенис мача в Маями?

Още: "Най-накрая" - коментарът на Григор Димитров след победата срещу Хуркач, няма търпение за 1/4-финала срещу Карлос Алкарас

Григор Димитров срещу Карлос Алкарас

Това ще бъде пети сблъсък между Гришо и Карлитос до момента, като испанецът е спечелил три от тях, а българинът триумфира при последната им среща. Сега ще премерят отново сили в Маями, като срещата е под №3 в програмата на "Stadium Court" и ще започне не преди 1:00 ч. (българско време) на 29-и март!

*Двата мача преди Димитров - Алкарас са: Александър Зверев - Фабиан Марожан (19:00) и Елена Рибакина - Виктория Азаренка (не преди 21:00).

Ще можете да гледате пряко Григор Димитров срещу Карлос Алкарас по "Макс спорт 1", като освен това ще имате възможност да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички