Доста лесно Надал се справи с четвъртото препятствие в Мелбърн


Доста лесно Надал се справи с четвъртото препятствие в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1831 0

Донякъде неочаквано лесно световният номер три и първа ракета на Испания Рафаел Надал пречупи на осминафинал в Мелбърн мощно сервиращия южноафриканец Кевин Андерсън и го победи с 3:0 сета – 7:5, 6:1, 6:4. Така, на четвъртфинал, Надал излиза срещу стар свой познайник – чеха Томаш Бердих, когото е побеждавал 18 пъти от 21 мача. Бердих победи с 6:2, 7:6 (3), 6:2 надеждата на домакините Бърнард Томич.

Първият сет премина по влудяващ за Андерсън начин, след като южноафриканецът пропусна цели шест точки за пробив, пет от които в единадесетия гейм, когато имаше и 0:40, но така и не можа да постави под напрежение Надал в най-решителните моменти. На всичкото отгоре, в първите си пет сервис гейма, Андерсън загуби само една точка, но когато дойде ред да сервира за втори път за оставане в сета и след като изтърва шансовете си, Андерсън сбърка едно не толкова трудно воле и Надал измъкна сета по терлици – 7:5.

Лошото развитие на мача за Андерсън продължи и през втората част, след като още в първия си сервис гейм допусна пробив, след като водеше с 40:15, но Надал стъпи здраво на основната линия и успя в ключовите моменти да притисне съперника с неотразими бекхенд и форхенд. А Андерсън буквално рухна и предаде и следващото си подаване, с двойна грешка, още при първата възможност за Надал, който постигна впечатляващата успеваемост от три пробива дотук в мача от само четири възможности. Съответно испанецът завърши бързичко сета, с 6:1 гейма.

Оттук нататък беше само въпрос на време и с какъв точно резултат световният номер три ще вземе победата. И сравнително бързо Надал проби и в третия сет, за 2:1, от втори опит, когато свари неподготвен тръгналия да излиза на мрежата Андерсън с въртелив форхенд по правата и южноафриканецът само плясна топката, пращайки я безнадеждно далеч в аут. Това се оказа повече от достатъчно за Рафа и той доигра срещата, вземайки в комфортен стил сервис геймовете си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички