Млада американска тенис надежда изхвърли Квитова от Australian Open


Млада американска тенис надежда изхвърли Квитова от Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2248 0

Шести ден на Australian Open и този път голямата изненада дойде при жените. Една от основните фаворитки в турнира – поставената под номер 4 в схемата Петра Квитова напусна още в трети кръг на състезанието след загуба от 19-годишната Мадисън Кийс – 4:6, 5:7. С представянето си днес Кийс показа какъв потенциал има – показателно е, че нейният треньор е не кой да е, а Линдзи Дейвънпорт.

Първият сет отиде на сметката на Кийс, след като 19-годишната американка успя да реализира два пробива срещу един на Квитова. Кийс играеше много агресивно, като се мъчеше да търси печеливши удари при всяка удобна възможност и пласираше често-често много дълбоки удари, които караха Квитова да прави грешки, тъй като чехкинята рядко отстъпваше от основната линия и в доста случаи не успяваше да се нагласи за удар както трябва. Американката проби за 3:2 гейма след страхотен форхенд по правата, с който контрира драйв воле на Квитова, но след това се скова и чехкинята върна пробива на нула след няколко добри отигравания. Тя обаче се проби при 4:4 след ужасяващ гейм, който завърши с форхенд в мрежата от печеливша позиция, а след това Кийс затвори сета с ас.

Във втората част американката проби за 2:1 гейма, но отново Квитова се върна веднага след марков форхенд по обратен диагонал на линията. На свой сервис обаче чехкинята играеше откровено слабо, явно повлияния от дълбоките ретури на Кийс и след нова двойна грешка в петия гейм Кийс получи пак 0:40! Чехкинята спаси две от точките за пробив, но с шестата си двойна грешка предаде за втори пореден път подаването си – 3:2 с пробив за Кийс.

Щяха ли да издържат нервите на Кийс в решителния момент? Отговорът беше не – Квитова пак веднага направи рибрейк след серия от печеливши удари, а и самата Кийс помогна с двойна грешка за 0:40.

Въпреки неприятното развитие, Кийс не изгуби смелост и все по-често усещаше къде ще отиде първият сервис на Квитова, като го контрираше с дълбоки ретури. И слънцето изгря на нейната улица – пробив за 6:5, от втори опит, след като в по-дълго разиграване нервите на Квитова не издържаха и тя опита рисков удар от бекхенд по правата, който излетя в аут. А това беше и краят – Кийс изигра безупречен сервис гейм и го взе на нула, след поредица от страхотни форхенди, включително един невероятен точно на основната линия.

Иначе в женската схема днес други изненади нямаше, но впечатление направиха трудните победи на Серина и Винъс Уилямс съответно над Елена Цвитолина и Камила Джорджи. И двете американки загубиха първия сет, но след това успяха да направят пълен обрат, като Винъс мина през тайбрек във втория сет на своя мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички