Джокович, Григор Димитров и Надал са там, НО: Най-добрите са аут за следващия голям турнир


Джокович, Григор Димитров и Надал са там, НО: Най-добрите са аут за следващия голям турнир
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

15765 0

Първата ракета на България Григор Димитров скоро ще започне участието си на пореден турнир от сериите "Мастърс 1000". След ранното си отпадане в Мадрид, той имаше достатъчно време да се подготви за надпреварата в Рим.

Григор Димитров, Новак Джокович и Рафаел Надал ще играят в Рим

Квалификациите там са на 6 и 7 май, а мачовете от основната схема започват от 8 май, като големият финал е на 19 май. Жребият за основната схема ще бъде теглена в понеделник, 6 май, като тогава Гришо ще разбере срещу кого ще започне, както и в кой поток ще попадне.

Още: Лудост! Проклятието, което Григор Димитров не опитоми: Аут от странен шанс за невиждан успех

Световният номер 1 Новак Джокович ще се завърне в действие, след като за последно игра в началото на април в Монте Карло. Рафаел Надал също ще играе в Италия, като това ще бъде първи турнир на клей, на който двамата участват, след Ролан Гарос 2022, където испанецът би сърбина по пътя към 14-ата си титла в състезанието.

Карлос Алкарас и Яник Синер са аут, Даниил Медведев е под въпрос

Карлос Алкарас е аут за Рим

Аут за Рим обче е наследникът на Надал, когото всички посочват за новия "крал на клея" - Карлос Алкарас, който за пореден път през сезона е измъчван от травма в предмишницата. Най-добрият състезател за 2024-та Яник Синер също е аут - заради контузия в бедрото.

Още: Странно: Отписаха 33-годишния Григор Димитров за "големия тенис"

Списъкът не спира дотук, тъй като и миналогодишният шампион от Рим - Даниил Медведев, остава под въпрос. Руснакът се отказа в мача си от четвъртфиналите в Мадрид срещу Иржи Лехечка и не е ясно дали ще рискува с участие във Вечния град.

Дадоха отговора: Били ли са Григор Димитров и Серина Уилямс влюбена двойка?

Така изглежда напълно реално да не видим в действие трима от състезателите в топ 4, които иначе биха били и сред топ фаворитите за титлата в Рим. Неприятните събития биха увеличили шансовете поне на хартия за Гришо. Изненадващо или не, но Григор Димитров е сред ТОП фаворитите да спечели Уимбълдън.

Престижно: Forbes със специален материал за Григор Димитров - "изчетка" го сериозно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички