Григор и Цвети започват участието си на "Уимбълдън"


Григор и Цвети започват участието си на "Уимбълдън"
Снимка: Gulliver/GettyImages

2053 0

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще стартират днес участието си на третия за годината турнир от Големия шлем – "Уимбълдън".

Димитров, който е поставен под номер 13 в схемата, ще срещне в първи кръг аржентинеца Диего Шварцман. Двубоят помежду им е трети от програмата на корт №12, като първият мач започва в 13.30 часа. Иначе до момента българинът и Шварцман са изиграли два мача помежду си, разменяйки си по една победа. При успех Григор ще срещне британеца Джеймс Уорд или кипъреца Маркос Багдатис, а евентуален съперник в трети кръг може да бъде 23-ят поставен Джон Иснър. Димитров попадна в една осмина със 7-кратния шампион Роджър Федерер и може да се изправи на 1/8-финал срещу швейцарската легенда, а другият най-високо поставен тенисист в четвъртината на Гришо е канадецът Милош Раонич.

Цвети Пиронкова също ще започне днес участието си в Ол Ингланд Клъб. Нейна съперничка в първи кръг ще е италианката Сара Ерани. Срещата е четвърта от програмата на корт №5, където двубоите отново стартират в 13.30 часа. Иначе първата ни ракета при жените е играла 4 мача с Ерани досега, като двете са си разменили по две победи. Последният им мач е от Ролан Гарос 2016, когато в първия кръг Цвети бие с 6-3, 6-2. Това ще е първата среща между двете тенисистки на трева. При успех, полуфиналистката от 2010 година ще срещне 5-та поставена Каролина Возняцки или Тимеа Бабош от Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички