Без почивка: Григор слива три турнира в Австралия


Без почивка: Григор слива три турнира в Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

2565 0

Първата ракета на България Григор Димитров е потвърдил участие в още един турнир, който ще се проведе през 2018 година. Става дума за надпреварата в Сидни, Австралия, която се провежда от 8 до 14 януари, съобщи австралийският сайт news.com.

Там компания на третата ракета в света ще правят Ник Кирьос, Александър Зверев и световният номер 1 Рафаел Надал.

"FAST4 Showdown вече може да се похвали с трима от най-вълнуващите тенисисти в света в лицето на Димитров, Зверев и Кирьос и да добави най-добрия играч в света - Надал. Това ще изведе събитието до още по-високо ниво", коментира директорът на турнира Лорънс Робъртсън.

Турнирът, който е с наименование Fast4, ще се проведе в Олимпийския парк в Сидни.Той е от категорията ATP250, а наградният му фонд е 511 825 долара.

Димитров стигна до финала на турнира през 2016 г., но загуби от Виктор Троицки.

Досега звездата ни в тениса е потвърдил участие в пет турнира през новата година - Бризбейн, София, Ротердам, Щутгарт и Барселона. Известно е, че турнирът в Бризбейн започва от 31 декември 2017 г. и продължава до 7 януари 2018 г. Ако участва и на Аустрелиън Оупън, което почти сигурно ще се случи, българинът ще слее три турнира в далечния на Европа континент, тъй като надпреварата от Големия Шлем стартира на 15 януари. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички