(ВИДЕО) Рекордът на 21-годишния Рони О`Съливан, който никога няма да бъде подобрен


(ВИДЕО) Рекордът на 21-годишния Рони О`Съливан, който никога няма да бъде подобрен
Снимка: Getty Images

5569 0

Световното първенство по снукър в е в разгара си, а днес започват вторите сесии от двата полуфинални мача в Крусибъл. Подробности за това как стартираха срещите между Марк Селби и Стюарт Бингам, и Кайрън Уилсън и Шон Мърфи, можете да прочетете тук!

През тазгодишното издание на първенството все още не сме станали свидетели на максимален брейк от 147 точки, но надеждите на феновете са такъв да бъде реализиран във финала на турнира, което би било "черешката на тортата". Шон Мърфи до момента е записал най-високата серия на турнира - 144 точки срещу Ян Бингтао.

В очакване на развръзката на полуфиналите и евентуалния максимум, днес си припомняме най-великото постижение в историята на снукъра, що се отнася до реализацията на брейк от 147 точки. През 1997 година, именно на Световното първенство в Шефилд, Рони О`Силъван успя да постави рекорд, който едва ли ще бъде подобрен някога в официален мач - той направи перфектните 15 комбинации на червените с черната топка, а след това разчисти и останалите цветове за... 5 минути и 8 секунди!

Насладете се на това изпълнение на 21-годишния по това време Съливан, който още от старта на кариерата си се слави като най-бързият играч около зеленото сукно и заслужено носи прякора "Ракетата":

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички