Резервата на Цвети Стоянова: Непознати ме кълняха да я сънувам


Резервата на Цвети Стоянова: Непознати ме кълняха да я сънувам
Снимка: БГНЕС

2618 0

Резервата на ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова взе участие на първото си голямо състезание в Израел. Тя замени Цветелина Стоянова, която направи опит за самоубийство часове след като ансамбъла замина за Европейско първенство.

18-годишната Казанова тренира с грациите ни от 3 години, но за първи път успява да влезе в титулярния състав. Ансамбълът спечели бронзов медал на форума за съчетанието си в обръчи и бухалки.

ГРАЦИИТЕ В ЕДИН ГЛАС: ТОВА БЕШЕ БИТКАТА НА ЖИВОТА НИ

Днес тя беше гост в предаването „Тази сутрин” заедно с баща си Милко Казанов, който е двукратен олимпийски медалист по кану-каяк, и президента на Българската федерация по художествена гимнастика – Илиана Раева.

„Беше ми много трудно. Дадох си сметка, че ще тръгнат обвинения, че заради мен Цвети е в това състояние. За това си казах, че трябва да бъда силна”, разказа Любомира.

РАЗКАЗ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: ОГРОМНИЯТ ШОК ЗА ГИМНАСТИЧКИТЕ

"Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети, кълняха ме да я сънувам всяка вечер, казваха, че госпожа Раева е любовница на баща ми...", разказа Казанова. "Не познавам тези хора, пращаха ми съобщения във Фейсбук"."В петък вечерта разбрах, че Цвети не иска да играе, но тогава момичетата отидоха при нея да я разубеждават. В неделя Ива Ананиева ми каза, че ще пътувам", разказа тя.

Гимнастичката разказа, че е научила, че ще бъде част от ансамбъла за Европейското първенство в неделя - два дена преди грациите да заминат за Израел. Причината е, че в този ден Цветелина Стоянова е изпратила съобщения на психоложката на отбора - Татяна Янчева и съотборничката ѝ Християна Тодорова, с което заявява, че не иска да пътува за Израел.

Бащата на Любомира, който я е завел първи в залата по художествена гимнастика, когато е била на 4 години, сподели, че всяка вечер се е чувал с дъщеря си и я е съветвал да не обръща внимание на злобните съобщения."Вдъхвахме ѝ сила и кураж. Казвахме ѝ да бъде уверена и спокойна и да не чете това, което се пише".

ВСИЧКИ СА МОЛЕЛИ ЦВЕТИ СТОЯНОВА ДА НЕ СЕ ОТКАЗВА

Илиана Раева отговори на нападките на кръстника на Цветелина Стоянова - Ангел Ангелов, който заяви, че Казанова е изместила Цвети, защото баща ѝ е на ръководна позиция.

Ангеле, как се гледаш в огледалото, след като изсипа върху семейството на Любомира, върху този човек, който е шампион и медалист, върху това дете и върху цялата трагедия на Цвети? Как ще гледа семейството на Цвети?", попита Раева от екрана на bTV.

"След като е с връзки и аз съм протеже на Илиана и плащам как може тя три години да е резерва и защо до сега не съм го направил това нещо? Много е лошо на гърба на някаква трагедия да се прави сензация", каза Милко Казанов.

"Мечтите ми винаги са били да успея да се реализирам в този спорт, но никога не съм искала да изместя тези момичета, защото знам, че техният път е това и те трябва да си го завършат заедно. При така стеклите се обстоятелства, слушам треньора и изпълнявам!", разказа Казанова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички