Гимнастичките се молели на Цвети Стоянова да не се отказва


Гимнастичките се молели на Цвети Стоянова да не се отказва
Снимка: БГНЕС

3073 0

Много емоционална и искрена изповед направиха момичетата от на националния ансамбъл по художествена гимнастика, треньорът им Ина Ананиева и Илиана Раева при пристигането на летище София.

Момичетата, които показаха невероятна сила на духа след трагедията с Цвети Стоянова и спечелиха бронз на европейското първенство в Израел, бяха посрещани с много цветя и изпълнение на химна на България от група деца. След това всички застанаха пред журналистите и дълго разказваха за случилото се.

ЕМОЦИОНАЛНОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА ГРАЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Изключително емоционално и искрено прозвучаха най-близките до Цвети Стоянова, а именно нейните съотборнички. Хората, с които тя прекарва времето си в и извън залата, и може би, едни от най-близките й приятели.

„В последния месец Цвети много се промени и това беше видимо за всички. В мига, в който видяхме, че нещата отиват много на зле, а именно, че тя не идваше на тренировки, в петък се събрахме целия отбор и отидохме у тях. От 21:00 до 00:30 вечерта я успокоявахме, плакахме заедно, в един момент й тропнахме по масата, защото всички знаят, че ние сме зависи от нея.

ГИМНАСТИЧКИТЕ В ЕДИН ГЛАС: ТОВА БЕШЕ БИТКАТА НА ЖИВОТА НИ!

Ние сме пет и петте от много години вървим по един път, който знаем, че трябва да завършим заедно. Не можете да си представите с какви думи и по какъв начин я умолявахме да се върне при нас. Три часа не спряхме да я молим.

Накрая тя каза – ‚Добре, ще го направя, заради вас‘. Тогава, всички бяхме много щастливи. Прибрахме се щастливи. На следващия ден трябваше да даваме допинг проби, но Цвети не дойде. Започнахме да я търсим, за да даде допинг, защото иначе това означава, че ние я укриваме и може да стане много голям проблем.

В крайна сметка се свързахме с нея. Тя каза, че много съжалява, че не иска да е предателка, но не може повече. Тогава ние разбрахме, че каквото и да правим тя е взела крайното си и окончателно решение. Казахме й, че я обичаме и сме с нея, че нейното здраве е над всичко.

СТРАХОТЕН ЖЕСТ - ДАДОХА МЕДАЛ И ЗА ЦВЕТИ СТОЯНОВА

И, че за нас няма значение дали ще вземем някакъв си медал от европейско или световно. И всички неща, които се казаха, че сме оставили Цвети са пълни глупости, защото Цвети ни е семейство и ние никога няма да я оставим.

И още утре ще сме при нея в болницата. Забранявам да се говори против нас и треньорите ни, защото ние направихме всичко възможно. Защото ние се съгласихме да стъпчем една мечта от толкова години само, в името тя да е добре.

Един от последните пъти, в които си писах с Цвети й казах – ‚Виж, ние сме семейство и аз искам само ти да си щастлива‘. Тогава тя ми каза – ‚Обещавам ти, обещавам ти, че един ден ще се усмихна от сърце‘. И аз знам, че един ден това ще се случи.

ТРЯБВАШЕ ЛИ ИЗОБЩО ДА УЧАСТВАТ ГРАЦИИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО?

Умолявам всички хора, които си мислят, че тя е пренебрегната от нас да разберат, че това е една лъжа. Цвети Стоянова за нас е едно семейство и ние никога няма да я оставим, независимо дали е в болницата или вкъщи“, каза Ренета Камберова, като допълни емоционалното си изказване с благодарност към резервата Любомира Казанова, която замести Цвети на Европейското.

„Бубето заслужава извинение от всички, които по някакъв начин са я обидили. Тя и другата ни резерва играят с нас от три години и кой си мислите, че играе с нас, когато една от нас се разболее. Тя знае позицията на всяка една от нас. Сега се сипят лъжи за семейството й. Тя спаси нашия отбор“.

„Беше много тежко за всички и успяхме да се стегнем, да се преборим и да изиграем съчетанията си, защото колкото и да ни беше трудно за нас правилната постъпка бе да играем за Цвети. Тя е част от отбора и всичко това, което се изтресе върху нас и треньорите ни беше много жестоко“, сподели й капитанът на ансамбъла Михаела Маевска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички