Губите си времето, ако ходите на фитнес, но не спазвате хранителен режим


Губите си времето, ако ходите на фитнес, но не спазвате хранителен режим
Снимка: iStock

6019 0

Тренировките във фитнес залите са отличен начин да подобрите силата си. Упражненията с или без тежести са чудесни за подобряване на вашето здраве, но какво се случва, ако тренирате без хранителен режим? Тренировките сами по себе си не са достатъчни, ако не спазвате определени правила при храненето си.

Често срещана грешка при хората, посещаващи фитнес зали, е надеждата, че само с това ще успеят да свалят килограми и да постигнат желаната фигура. Това обаче няма как да стане без диета или хранителен режим.

Ето и някои от причините, поради които няма да отслабнете значително, ако само тренирате:

1. Изгаряте калории, но упражненията ви правят по-гладни

Да, тренирате, за да отслабнете, но щом тренировката ви приключи, започвате да се чувствате гладни. Има причина за това.

Тъй като тренирате повече и изгаряте повече енергия, това означава, че тялото автоматично ще осъзнае, че се изисква повече храна и това може да стимулира хормоните на глада, твърдят диетолози.

Но не пропускайте лека закуска след тренировка, защото тя всъщност може да саботира усилията ви. Това е така, защото ще се поставите в голям калориен дефицит и в крайна сметка може да преядете. Ключът е да ядете здравословна закуска с протеини след тренировка.

2. Тренировката без диета не работи, защото пристрастяването към захарта е голям проблем

Много хора не осъзнават колко захар консумират. На всеки му се иска да каже, че захарта не оказва влияние върху затлъстяването, но факт е, че пристрастяването към захарта е истинско нещо, което може да включва преяждане, симптоми на недостиг и глад.

С други думи, когато тялото ви е свикнало да приема захар, то започва да разчита на захарта като източник на енергия. Когато не получава захар и трябва да пренасочи енергията от други източници, в крайна сметка имате симптоми като главоболие, газове и подуване на корема, летаргия и раздразнителност.

За да спрете тези симптоми, трябва да консумирате, както се досещате, захар.

3. Ако имате недостиг на определени хранителни вещества, ще изпитвате глад

С други думи, ако се храните на диета, в която липсва хранителна стойност или разнообразие, тялото ви все още иска тези хранителни вещества да си свършат работата и в крайна сметка изпитвате глад.

Но ако сте с ниско съдържание на магнезий, няма вероятност да жадувате за авокадо, което е естествено с високо съдържание на магнезий. Вероятно ще искате шоколад.

Разбира се, какаото също има магнезий, но вероятно ще пожелаете шоколадови бонбони, които са заредени със захар. И когато продължавате да се опитвате да поправите дефицита си на магнезий с шоколадови бонбони, вие сте обект на пристрастяване към захарта, както е описано по-горе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички