Да покориш Олимпийските игри с бебе в корема


Да покориш Олимпийските игри с бебе в корема
Снимка: Getty Images

6159 0

Олимпийската колоездачка Елинор Баркър съобщи, че е била бременна, когато се е борила за медал на Игрите в Токио. Британската колоездачна звезда обяви в Instagram, че тя и съпругът й Каспър Джоплинг очакват първото си дете.

„Много сме развълнувани от това, че следващата част от живота ни ще започне“, пише тя. Баркър е и петкратна световна шампионка по колоездене. 27-годишната жена споделя и пред „The Cycling Podcast“, че е научила, че е бременна само дни преди състезанието си.

"Това беше изненада за нас, наистина не очаквах да забременея... Всъщност разбрах, докато бях в Токио", каза тя.

Бременността е и допълнителна изненада за спортистката, тъй като тя страда от ендометриоза, гинекологично състояние, което може да затрудни забременяването.

„Радвам се, че имах около себе си този екип от хора, които знаеха точно какво да правят и какво е и кое не е безопасно, но също така успяха да ми помогнат да се съсредоточа върху състезанието", допълни тя.

Баркър е била и пред подписването на двугодишен договор с професионалния норвежки отбор по колоездене Uno-X, когато е разбрала за бебето. След дълго чудене какво да направи, е била откровена и е споделила с тях за бременността си, а в замяна е получила подкрепа и уверението, че „нищо няма да се промени“ и „офертата по договора все още е на масата“.

Баркър спечели сребърен медал за Великобритания в отборно колоездене в Токио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички