В Русия заподозряха две съдийки за "ограбването" си в Токио, сред тях е украинка


В Русия заподозряха две съдийки за "ограбването" си в Токио, сред тях е украинка
Снимка: Getty Images

50723 0

В Русия заподозряха две конкретни съдийки от турнира по художествена гимнастика на Игрите в Токио за "ощетяването" на техния ансамбъл и на сестрите Аверини. Както е известно, Дина Аверина и руският ансамбъл останаха със среброто от турнира, а златото отиде при Линой Ашрам и България съответно. В Русия определят случилото се като "най-гръмкия скандал в историята на художествената гимнастика".

Разсъждавайки върху съдийската бригада, популярното издание "Чемпионат" посочва като възможен пристрастен съдия украинката Наталия Ерьомина. Тя е единствената съдийка, чиито съотечественички играха във финала. Ерьомина отговаря за оценката на трудността. След дебюта ѝ на Олимпиадата в Пекин, украинката не могла да работи на Игрите в Лондон заради възможен конфликт на интереси. После обаче забраната ѝ да съдийства е отменена и сега ѝ е разрешено да работи, когато спортистки от Украйна участват в състезанията.

Другата "заподозряна" е французойката Ева Серано, която в Токио дебютира на олимпиада. Тя има 2 участия на олимпийски игри, като през 2000 г. разделя златото на Европейското с Алина Кабаева - една от най-успешните руски гимнастички.

"Изглежда, че европейска шампионка и призьорка на световно първенство трябва отлично да знаят колко болезнено може да нарани нечестно съдийско решение. И въпреки това, заедно с другите членове на съдийската бригада, те участваха в ограбването на руските сестри Аверини", пише "Чемпионат. А как реагира самата Дина Аверина след сребърния ѝ медал вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички