Цвети Стоянова не е в кома и се възстановява


Цвети Стоянова не е в кома и се възстановява

5885 0

Не е вярно, че Цвети е в кома, тя се е събудила и състоянието й се подобрява. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по bTV Илияна Раева, председател на Федерацията по художествена гимнастика, по повод състоянието на едно от момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, която преди седмица направи опит за самоубийство.

Раева се върна снощи заедно с ансамбъла по художествена гимнастика от състезание в Израел, откъдето те се върнаха с шест медала – единият е специално за Цвети.

Тя отново разказа, че Цветелина Стоянова е отказвала напоследък да тренира и когато я питали защо, тя само казвала „вие не ме разбирате”.

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика разказа и как са разбрали за инцидента. Тя лично е разбрала от дъщеря си, която научила от приятеля на Цвети – Александър, когато били в автобуса на аерогарата в Израел. Тя веднага отишла при треньорката на отбора Ина Ананиева и обмисляли как да кажат на момичетата, преди да са разбрали от публикации в мрежата. Момичетата обаче видели, че Раева плаче и се досетили, че се е случило нещо – открили и публикации.

Илияна Раева каза също, че момичетата са били шокирани от злобата и омразата, които се изливаха през изминалата седмица най-вече върху треньорите. Те са израснали с нас, ние сме ги възпитавали не само като състезатели, а и като личности, коментира тя.

„Няма по-гледано дете от Цвети в историята на художествената гимнастика. Тя беше мъничка, когато почина майка й. Всеки ден съм й носила сок от ябълки и моркови, когато беше по-малка. Купих й билки, защото не можеше да спи”, разказа още Илияна Раева.

Тя е категорична, че решението на Цвети да посегне на живота си не е свързан с художествената гимнастика. В тази ситуация няма виновен, допълни Раева.Треньорката на ансамбъла Ина Ананиева обяви, че всички са преминали през много тежък момент и благодари на Раева, че е останала до тях и ги е поддържала през цялото време в Израел. Ананиева обяви, че никой не е подозирал, че Цветелина може да реши да посегне на живота си, тя е била с най-силна психика по време на състезания – от две години не е допускала грешки.

Християна Тодорова от отбора разказа, че в първия момента момичетата са искали да се откажат от състезанието. „След това говорихме с Ииляна, Ина и нашия психолог, и те ни показаха друга гледна точка. Сега осъзнаваме, че това беше правилното решение. Ние сме национален отбор и трябваше да представим държавата”, разказа момичето.

Тя отново каза, че през последния месец Цвети много се е променила - много бързо се е изморявала, не искала да тренира. Християна призова хората, които са писали и говорили срещу отбора и треньорите, да излязат и да се извинят.

Капитанът на отбора Михаела Маевска призна, че не у спяла да се зарадва на медалите заради инцидента с Цветелина Стоянова. Тя смята, че това изпитание е направило момичетата по-силни и те са израснали след тази изключително тежка седмица в Израел.

Тази сутрин момичетата от ансамбъла ще посетят Цвети в болницата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички