Боксьор от Африка се сби с въображаем опонент и загуби спечелена титла (ВИДЕО)


Боксьор от Африка се сби с въображаем опонент и загуби спечелена титла (ВИДЕО)
Снимка: Скрийншот

3838 0

Бойните спортове могат да бъдат много опасни и непредсказуеми, особено боксът, поради голямото количество удари в главата.

Видеоклип от Южна Африка показва част от битката за африканската титла в лека категория на WBF. Мачът бива прекратен, след като Симисо Бутелези някак си губи своята ориентация и започва да се боксира с въображаем противник.

Буталези успява да събори своя опонент Сифесихле Мнтунгва през въжетата в десетия рунд на двубоя. Мнтунгва бива изправен обратно на ринга от съдията, но след това Бутелези незнайно защо обръща гръб на своя противник и започва да раздава удари… във въздуха.

Реферът на боксовия мач прекратява битката за титлата в лека категория, осъзнавайки, че нещо не е наред със състоянието на Симисо Бутелези. Боксьорът по спешност е откаран в болница. Бутелези в момента е в стабилно състояние и ще остане в лечебното заведение за още няколко дни. Лекарите все още се опитват да разберат какво точно се е случило с боксьора и дали наистина ударите в главата са причината за всичко това, съобщава репортерът Тим Боксео.

Интересното в случая е, че ако не се беше случил този инцидент с Бутелези, той е щял да спечели титлата в WBF с единодушно съдийско решение. В момента дори кариерата му като боксьор е под сериозна въпросителна.

Церемонията по награждаването на Сифесихле Мнтунгва бе отложена от уважение към Бутелези и семейството му.

Вижте още: Какви са цените за двубоя между Кубрат Пулев и Дерек Чисора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички