Джошуа: С Поветкин играем със сърце и характер, показахме го срещу Кличко


Джошуа: С Поветкин играем със сърце и характер, показахме го срещу Кличко
Снимка: Guliver/GettyImages

1939 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа и претендентът за титлата Александър Поветкин се изправиха очи в очи за пореден път преди битката помежду им в събота вечер на стадион "Уембли". Джошуа (21-0, 20 КО) ще защитава поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) срещу Поветкин (34-1, 24 КО), чиято единствена загуба на професионалния ринг е от Владимир Кличко през 2013 година.

Шампион и претендент говориха официално преди срещата и заявиха очакванията си за предстоящия сблъсък. Джошуа е уверен в поредния си успех и запазването на титлата в тежка категория.

"Ако оставим настрана техниката и качествата, и двамата играем с голямо сърце и характер, показахме го срещу Кличко. Ще спечели този, който се окаже най-издръжлив. Той е един от най-леките боксьори в тежка категория в сравнение с други, но това означава че притежава бързина. Имах спаринги с боксьори в полутежка категория като Лоурънс Околие, които са бързи и резки в ударите си. Неговите силни страни? Работя с хора, които имат подобни силни страни“, сподели британецът.

Джошуа завърши пресконференцията като заяви, че ще намери начин да победи. "Има огромно напрежение, това е реалността, и двамата знаем важността на този мач. Ще се боря и ще атакувам при всяка открила се възможност. Ще изляза на ринга и ще намеря начин да спечеля. Имам много хъс и амбиция, които са не по-малко важни от качествата на ринга", завърши световният шампион.

Битката между Джошуа и Поветкин на стадион "Уембли“ ще започне не преди полунощ българско време и ще се излъчва по DIEMA SPORT 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички