Рилски спортист наказа Левски и завърза интригата в НБЛ


Рилски спортист наказа Левски и завърза интригата в НБЛ

1051 0

Рилски спортист победи Левски с 81-62 в среща от Националната баскетболна лига, изиграна тази вечер в София. С успеха тимът от Самоков вече заема третото място във временното класиране с 14 победи и 8 загуби. Толкова има и Черно море Порт Варна, а Левски има с една загуба повече. Така, всичко остана да се реши в оставащите два кръга до края на редовния сезон.

Гостите започнаха по-добре мача и поведоха с 10 точки още в средата на първия период. "Сините" обаче стопиха част от изоставането си и след края на частта то беше само 4 точки. Двата тима изиграха оспорвана втора четвърт, която Левски успя да спечели и се оттегли на почивката с аванс от 1 точка.

След подновяването на играта Рилски спортист отново заигра в познатото темпо от началото на срещата, като спечели частта с категоричното 22-10. Последните десет минути не бяха по-различни, Левски направи много грешки, а тимът на Росен Барчовски не остави шансове на своя съперник, правейки успеха си още по-категоричен.

Най-резултатен за победителите е Върнан Тейлър, който реализира 22 точки. С дабъл-дабъл от 16 точки и 14 борби е Жарко Ракочевич. За Левски капитанът Павел Иванов записа 21 точки и овладя 6 борби.

В следващия кръг Рилски спортист приема Ямбол в Самоков, а Левски посреща Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички