Лукойл Академик взе реванш от Левски в Правец


Лукойл Академик взе реванш от Левски в Правец

1329 0

Лукойл Академик победи Левски със 101-88 в среща от Националната баскетболна лига, изиграна тази вечер в Правец. С успеха, домакините взеха реванш за загубата, която им нанесе Левски в предишната среща между двата тима.

Лукойл започна по-добре мача и поведе със серия 10-2. Левски намали изоставането си на три точки, но домакините отново натрупаха аванс, този път от 10 точки. „Сините“ отново опитаха да изравнят резултата, но след първите десет минути той беше 33-23 в полза на Лукойл. Играчите на Константин Папазов заиграха по-добре в началните минути на втората част, но след това Лукойл постепенно увеличи преднината си и на почивката тя вече беше 14 точки.

След подновяването на играта гостите започнаха да топят пасива си и в средата на третия период той вече беше само 6 точки. Решителните десет минути започнаха при резултат 81-73 в полза на Лукойл. Левски обаче не успя да направи пълен обрат, домакините се възползваха и направиха победата си още по-изразителна.

Най-резултатен за Лукойл е Тери Смит, който реализира 35 точки. За Левски Павел Иванов вкара 43.

Следващият мач на „сините“ е още във вторник срещу Рилски спортист в зала „Универсиада“, а четири дена по-късно Лукойл гостува на Черноморец в Бургас.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички