Лукойл изпусна да бие руснаци насред Сибир


Лукойл изпусна да бие руснаци насред Сибир

1004 0

Шампионът Лукойл Академик започна със загуба участието си в Купата на ФИБА Европа. Българският тим водеше в резултата близо 30 минути, но се срина в последната четвърт при гостуването си на Енисей в сибирския град Красноярск и така отстъпи на местния тим с 68:75.

Филип Виденов и Желко Шакич бяха най-резултатни за Лукойл с по 16 точки всеки. Чад Тимбърлейк остана с 11 точки и 8 борби, а Бранислав Ратковица се точете с 11 асистенции и 2 отнети топки, но не сполучи при нито една от петте си стрелби от игра.

Павел Спиридонов направи перфектно включване за Енисей от пейката и наниза 15 точки за 18 минути игра. Тони Тейлър остана с 14, а бившата колежанска звезда Ди Джей Кенеди приключи с 13 точки, 9 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки.

Следващото изпитание пред Лукойл в Европа е домакинство на естонския Калев (Талин) - на 4 ноември от 20.30 часа в “Арена Ботевград”. Преди това обаче предстои и повторение на миналогодишния финал на родната НБЛ, тъй като в събота “студентите” приемат Балкан (Ботевград) в Правец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички