Тони Дечев вярва, че Лукойл може да постигне евро-успехи


Тони Дечев вярва, че Лукойл може да постигне евро-успехи
Снимка: lukoilacademic.bg

933 0

Наставникът на Лукойл Академик Тони Дечев изрази увереност преди старта на международното участие на българския шампион, предаде репортер на БГНЕС. През този сезон „студентите” ще играят в турнира за Купата на ФИБА Европа, като първият им двубой е срещу Енисей Красноярск (Русия) на 28 октомври. В групата на българите са още отборите Калев (Естония) и Макаби Ришон ЛеЦион (Израел).

„Ако трябва да бъдем по-точни това за мен е вид отстъпление от традициите на Лукойл, който дълги години беше лицето на българския баскетбол и представяше страната ни в УЛЕБ Къп. През новия сезон ръководството реши да възвърнем малко от своя имидж с победи в по-слабия турнир. Да наберем инерция и отново да се върнем в по-силен турнир. Амбицията на ФИБА е да направи този турнир по-престижен. Опита се с привличането на няколко силни отбора. За жалост разпределението на териториален принцип ни изпрати в една доста трудна група, но това вече е минало и трябва да се фокусираме изцяло върху предстоящите ни мачове. Първият ни е срещу състава на Енисей и се надявам, че още в него ще покажем това върху, което сме работили и аз искрено се надявам, че ще можем да поднесем изненада.

Старши треньорът на шампионите коментира и избора Лукойл да играе домакинските си мачове от турнира в Ботевград.

„Избрахме да играем в Ботевград, защото това е градът с най-баскетболната публика. Иска ми се тези хора, които обичат баскетбола да припознаят нашия отбор и да ни подкрепят, защото на всеки един състезател се нуждае от подкрепата от трибуните. Видяхте и примера с нашите волейболисти, които направиха чудеса, подкрепяни от чудесната публика в „Арена Армеец”.

Относно своя официален дебют на международната сцена и дали усеща напрежение от този факт, Дечев сподели: „Готов съм за това предизвикателство. Още миналата година, когато реших да премина в Лукойл Академик, знаех какво ме очаква. Уверен съм в силите и възможностите си, така че не виждам притеснения от тази гледна точка.”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички