Роналдо, Меси, Кройф, Зидан: Всеки "модерен" трик във футбола - Пеле го е правил първи (ВИДЕО)


Роналдо, Меси, Кройф, Зидан: Всеки "модерен" трик във футбола - Пеле го е правил първи (ВИДЕО)

8901 0

Във футбола винаги е наслада за окото, когато даден футболист стори нещо красиво, дори и то да не завърши с попадение. Някои играчи дори са обожавани главно заради това. Има и движения и финтове обаче, които остават в историята.

Някои от тях са до такава степен усъвършенствани от даден играч, че се превръщат в техни запазени марки. Какво да кажем например за толкова популярните движения и на Йохан Кройф, и на Зинедин Зидан, които са до голяма степен олицетворение за тях?

Когато говорим за модерен футбол, няма как да не споменем и двамата големи за последните над 10 години Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Макар и да нямат едно конкретно движение, което да се е превърнало в голямата им запазена марка, то несъмнено и двамата не могат да се оплачат от липса на техника.

В социалните мрежи се разпространи и набира все по-голяма популярност видео, на което са събрани някои от най-добрите финтове и технични отигравания за последните над 20 години. Любопитното обаче е, че след всеки отделен кадър на финт следва същото движение, но направено от Пеле.

Бразилската легенда е считана за една от мнозина дори за най-голямата в историята на футбола. Той е избран и за играч на века от Международната федерация за футболна история и статистика през 2000 година. Видеото има за цел да докаже, че именно той слага началото на всички тези невероятни движения.

На кадрите се вижда как прави успешно запазената марка и на друг футболист - испанският полузащитник Андрес Иниеста. Френският журналист Дидие Рустан публикува видеото със следните думи: "Пеле е най-великият. Той изобретява всичко 10-20-30 години преди останалите.

Той е притежавал всичко, абсолютно всичко. Така че да, той е най-великият за всички времена и няма абсолютно никакъв спор в това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички