Култово: Майка на 15-годишен поставя сър Алекс Фъргюсън на "място" след псувни и крясъци


Култово: Майка на 15-годишен поставя сър Алекс Фъргюсън на "място" след псувни и крясъци
Снимка: Getty Images/Guliver

7594 0

Сър Алекс Фъргюсън несъмнено е най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед. Шотландецът обаче е бил изключително строг, а в дадени моменти е прекалявал с грубост, като самият той впоследствие е признавал това и е поднасял извинения.

Подобен е случаят отпреди доста години, за който се сеща Дарън Флетчър. Халфът има над 340 мача за "червените дяволи" (24 гола и 31 асистенции), като е спечелил с тях 5 пъти Висшата лига, веднъж Шампионска лига, три пъти Купата на Лигата, веднъж Световното клубно първенство, веднъж ФА Къп и четири пъти Къмюнити Шийлд.

Това обаче нямаше да бъде факт, ако той бе напуснал Манчестър Юнатед на 15 години, когато е планувал да се насочи към Нюкасъл. Телефонно обаждане от Фъргюсън обаче променило ситуацията.

Още: Не може да им се угоди! Вече 11 г. играчите на Манчестър Юнайтед сипят упреци върху треньорите

Как сър Алекс Фъргюсън се разкрещял на 15-годишния Дарън Флетчър

Как сър Алекс Фъргюсън изпуснал нервите си

"Почти подписах за Нюкасъл. Бях в Юнайтед от 12-годишен, а по онова време Нюкасъл бе вторият най-голям отбор. Всеки ми казваше: "Виж всички тези големи халфове на Ман Юнайтед, никога няма да си в отбора. А и Нюкасъл е по-близо до дома".

Това стигна до сър Алекс и той звънна в дома ми една нощ, а сестра ми вдигна телефона и ми предаде, че е за мен. Беше шефът - изключително изнервен. Бях на 15, а той псуваше и ми крещеше на телефона. Майка ми ме видя, взе телефона, послуша за няколко секунди и му каза: "Никога не говори така на сина ми" и му затвори.

Още: Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед харчат луди пари за заплати - само трима от топ 10 са от други отбори

Минута след това той отново звънна - сър Алекс се извини и каза на майка ми: "Наистина харесваме сина ви. Хващам следващия полет до Единбург". Майка ми се озърташе в къщата и си помисли: "Не съм оправила, имам и много за миене". Тя му отговори: "Не, не идваш, те ще дойдат и ще те видят" - разказва Флетчър за подкаста Lockdown Tactics.

В друга история с участието на легендарния шотландски мениджър - заради купонясвали играчи - въпреки преднина от 12 точки пред Сити, сър Алекс Фюргюсън плашил да гони наред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички