Не може да им се угоди! Вече 11 г. играчите на Манчестър Юнайтед сипят упреци върху треньорите


Не може да им се угоди! Вече 11 г. играчите на Манчестър Юнайтед сипят упреци върху треньорите
Снимка: Getty Images

2218 0

В Манчестър Юнайтед е неспокойно. Отборът спечели само един от последните си 7 мача във Висшата лига и рискува да не играе в Европа. На фона на лошите резултати бъдещето на Ерик тен Хаг изглежда мрачно. Надеждни журналисти като Фабрицио Романо и Дейвид Орнщайн съобщават, че Ратклиф и INEOS още не са взели решение, но ще оценяват мениджъра по резултатите през сезона и в неговия край.

Тен Хаг е обект на недоволство в съблекалнята

Освен проблеми на терена, Тен Хаг се сблъсква и с недоволството на отбора. След мача с Борнемут, обяснявайки ранната смяна на Гарначо, той каза, че отборът е трябвало да поправи десния фланг, да добави енергия и качество.

Алехандро Гарнчо се сърди на Тен Хаг

В отговор 19-годишният аржентинец хареса публикация, в която се казва, че Тен Хаг го е "хвърлил под автобуса" и го е "изкарал основен проблем".

Безредици вътре в клуба преследват нидерландеца цял сезон - в медиите постоянно попада информация от съблекалнята за недоволство от тактиката, тренировките, избора на играчите и дори от характера на самия Тен Хаг.

Всъщност, недоволството на състава стана част от ДНК-то на Манчестър Юнайтед след напускането на сър Алекс Фъргюсън. През това премина всеки треньор, водил "червените дяволи" от 2013 г. насам. Ето с какви упреци бяха засипани шестимата, водили тима след легендата:

Всичко започна с Дейвид Мойс

Дейвид Мойс

не се справил със звездите, карал ги да бягат много и забранил бързата храна

19.10.2013 г., заглавие в Goal.com: "Ван Перси недоволен от тренировките на Мойс. Дразни го големият акцент върху бягането и толерантността в сравнение с тренировките при Фъргюсън"

01.01. 2014 г., заглавие на "ЕSPN": "Играчите на Юнайтед вбесени от решение на Мойс да забрани чипса и рибните пръчици"

08.01.2014 г., заглавие в "The Independent": Не всички играчи са харесали решението на Мойс да смени целия треньорски щаб на тима. Няколко футболисти се съмняват дали треньорът ще може да оправи нещата след 3 поредни загуби"

14.01.2014 г., заглавие в "Daily Mail": Някои играчи на Манчестър Юнайтед са недоволни от интензивността на тренировките при Дейвид Мойс"

27.03.2014 г., заглавие в "Goal.com": "Футболисти на Манчестър Юнайтед са много недоволни от Мойс и искат да помолят ръководството да уволни треньора. Играчите смятат, че именно тактиката на шотландеца и методите му на комуникация с играчите са довели до спад в тима"

Луис ван Гаал

Луис ван Гаал

бил твърде суров и не давал свобода

23.09.2014 г., заглавие в "Daily Mail": "Играчите на Манчестър Юнайтед били недоволни от решението на Ван Гаал да пусне Мата вместо Анхел Ди Мария в мача с Лестър (3:5)"

10.09.2015 г., заглавие на "The Times": "Лидерите на Юнайтед изразили недоволство от Ван Гаал заради тренировките - те мислят, че Луис използва твърде трудни методи при провеждане на заниманията, а футболистите биха искали повече свобода на терена"

26.11.2015 г., заглавие на "ВВС": "Журналист на "The Telegraph": "Футболист на Юнайтед каза: "Заради тактиката на Ван Гаал играя само наполовина на своите възможности"

02.12.2015 г., заглавие на "Daily Mail": Играчи на Юнайтед са недоволни от броя на срещите с Ван Гаал. Подходът на треньора, основан на твърд контрол, влияе на крехкия морален дух на играчите"

23.12.2015 г., заглавие на "Daily Mail": "Рууни, Карик, Смолинг и Мата се срещнаха с Ван Гаал - те са недоволни от тренировките, излишно строгия режим и тактиката по време на мачове"

26.01.2016 г., заглавие на "The Mirror": "Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед - Ед Уудуърд, лично питал лидерите на отбора - те заявили, че нямат доверие у Ван Гаал. Футболистите на Юнайтед не споделят методите му на работа"

И към Моуриньо имаше не един или два упрека

Жозе Моуриньо

"воювал" със звездите, бил твърде конфликтен и недостатъчно смел в тактиката

12.02.2016 г., заглавие на "The Times": "Играчи и персонал на Манчестър Юнайтед са недоволни от перспективите на работата с Моуриньо - те смятат, че стилът му на работа е построен върху създаване на конфликти"

25.10.2016 г., заглавие на "The Times": Някои играчи на Манчестър Юнайтед са недоволни от подхода на Моуриньо към тренировките: португалецът прехвърля работата на своя асистент и се дистанцира"

21.10.2017 г., заглавие на "Daily Mirror": "Играчите на Манчестър Юнайтед са недоволни от публичната критика на Моуриньо след загубата от Хъдърсфийлд"

15.02.2018 г., заглавие на "LÉquipe": "Пол Погба е толкова недоволен от проблемите с Моуриньо, че съжалява за връщането си в Манчестър Юнайтед"04.09.2018 г., заглавие в "Daily Mail": "Погба, Рашфорд, Марсиал и Баи загубиха доверие у Моуриньо - играчите са недоволни от работата на португалския треньор"

24.09.2018 г., заглавие на "Daily Mirror": "Трябва постоянно да атакуваме". Погба недоволен от тактиката на Моуриньо за мача с Уулвърхемптън"

12.11.2018 г., заглавие в "The Times": "В съблекалнята на Юнайтед има опасения, че Матич е станал неприкосновен: Моуриньо залага на сърбина, въпреки неубедителната му форма"

Оле Гунар Солскяер

Оле Гунар Солскяер

е обвиняван във фаворизиране и "твърде британски тренировки"

10.07.2019 г., заглавие в "ЕSPN": "Играчите на МЮ са недоволни от тренировките на Солскяер. Норвежецът залага твърде много на физика, девизът на подхода му е "работи, работи и още веднъж работи"

18.10.2021 г., заглавие в "ЕSPN": "Солскяер губи подкрепата на играчите на МЮ, недоволни са от решенията му и фаворизирането на конкретни играчи"

18.10.2021 г., заглавие в "The Athletic": "Обкръжението на Рашфорд е недоволно от думите на Солскяер, че трябва да се съсредоточи върху футбола"

27.10.2021 г., заглавие в "The Times": "Играч на МЮ обвини Солскяер и щаба му, че не вадят от състава тези, които играят слабо. Това е било след 2:4 срещу Лестър"

27.10.2021 г., заглавие в "The Independent": "Играчите на МЮ смятат, че са несправедливо критикувани заради тактиката на Солскяер"

15.11.2021 г., заглавие в "ESPN": "Резервите в МЮ са недоволни от Солскяер. Той им обещал повече игрово време"

21.11.2021 г., заглавие в "ESPN": "Играчите на МЮ смятат тренировките на Солскяер за скучни и "твърде британски"

Ралф Рангник

Ралф Рангник

публично критикувал играчите и крещял твърде много

11.02.2022 г., заглавие в "ESPN": "Някои играчи на МЮ недоволни от тренировките на Рангник. Методите на германеца са смятани за старомодни, помощника му на шега наричат "Тед Ласо"

22.02.2022 г., заглавие в "The Independent": "При Солскяер някои играчи на МЮ можели да пропускат гостувания, които не им харесват. От Рангник са недоволни, тъй като крещи твърде много"

26.04.2022 г., заглавие в "The Times": "В съблекалнята на МЮ има токсична атмосфера. Играчите са изненадани от решенията на Рангник и публичната критика от негова страна"

Ерик тен Хаг

е твърд, но не е харизматичен. А и ги кара много да тичат

01.10.2023 г., заглавие в "Daily Mail": "Играчите на МЮ смятат, че твърдият подход на Тен Хаг влияе негативно на хармонията и сплотеността в отбора"

03.11.2023 г., заглавие в "The Athletic": "Някои играчи на МЮ губят вярва в Тен Хаг, споменава се липса на харизма. Треньорът не е в близки отношения с много футболисти"

04.12.2023 г., заглавие в "Sky Sports": "Половината играчи на МЮ не подкрепят Тен Хаг. Не им харесва стилът на игра, изобилието от бягане на тренировките, твърдостта на треньора и ситуацията със Санчо"

05.12.2023 г., заглавие в "ESPN": "Група играчи на МЮ са недоволни от тактиката на Тен Хаг и я смятат за "кавалерийска". Треньорът не критикува никого публично, тъй като някои реагират зле на това"

23.01.2024 г., заглавие в "The Athletic": "Играчите на МЮ се изморяват от тактическите занимания на Тен Хаг. Те са недоволни от многократното повтаряне на указанията и тяхната продължителност".

Източник: sports.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички