Заради купонясвали играчи: 12 точки пред Сити, а сър Алекс плаши да гони наред


Заради купонясвали играчи: 12 точки пред Сити, а сър Алекс плаши да гони наред
Снимка: GettyImages

2840 0

Реакция на легендарния сър Алекс Фъргюсън към двама играчи на тима след поражение от Манчестър Сити бе припомнена след случая с Маркъс Рашфорд. Английският национал пропусна тренировка на Манчестър Юнайтед и мач на тима след пиянска вечер.

Твърди се, че Рашфорд е бил забелязан в нощни клубове в Белфаст в сряда и четвъртък вечерта, преди да съобщи, че е болен за тренировка в петък. Ерик тен Хаг отказа да навлезе в подробности преди двубоя за ФА Къп срещу Нюпорт Каунти в неделя, но в понеделник вечерта Манчестър Юнайтед пусна изявление в отговор на последните съобщения в медиите. В него обявиха, че се е върнал към занимания с клуба.

Ман Юнайтед води с 12 точки пред Сити, но Фюргюсън побеснява

Още: Маркъс Рашфорд отново тренира с Манчестър Юнайтед, а сервитьорка с подробности за пиянската му вечер

А една случка ясно показва каква огромна разлика има сега и преди - по времето на Фюргюсън. През април 2013 година Манчестър Сити успя да намали разликата с Юнайтед до 12 точки след победа над съперника си. Това бе само малък пробив в доминиращия сезон на "червените дяволи", но взискателния маниджър оставаше недоволен дори и при такива поражения.

Малко след загубата разбира, че двама от играчите на Юнайтед са купонясвали, а това го вбесява. Робин ван Перси разкрива как шотландецът е реагирал на подобни провинения.

Безкомромисен към всички - дори и към звездите

Сър Алекс е сред най-големите авторитети във футбола

"През първия ми сезон бяхме с 15 точки напред в лигата и направихме така, че Манчестър Сити да спечели титлата. Ако бяхме спечелили този мач, това беше с 18 точки преднина, но загубихме. Това ни остави с 12 точки преднина. Повечето мениджъри не биха драматизирали, но при съра беше друго - наистина се разгневи.  Две момчета от отбора бяха аут след тази загуба. В деня след мача той пусна снимки на двамата играчи в съблекалнята по време на вечерта им.

След това каза на целия отбор: "Добре, момчета, ако не спечелим шампионата, знайте, че това е заради онези два з***ника, които избраха да излязат", сподели той.

Още: "Честит рожден ден на легендата": Манчестър Юнайтед и Байер Леверкузен не забравиха Димитър Бербатов (СНИМКИ)

"Знам имената, но наистина не мога да ги дам. Беше невероятно, той беше поставил много снимки, беше разграничил вечерта на двамата играчи час по час: 2 сутринта, 3 сутринта, 4 сутринта, сякаш за да подчертае степента на простотията им.

И не спря дотук, той ни предупреди всички: "Момчета, слушайте добре, ако не спечелим шампионата, това е, защото тези двамата са решили да излязат да се забавляват. Отсега нататък, ако видя играч да излиза преди трофеят да бъде вдигнат, този играч е аут". Той беше безмилостен. "Не ме интересува кой си, колко трофея си спечелил досега. Ако излезеш преди края на сезона, напускаш отбора и ще те продам".  След тази реч отидохме да тренираме и това бяха двете най-трудни тренировки в живота ми. Дванадесет точки напред и това бе неговата реакция.

Грийнууд ще успее да засили интереса на Барселона след този гол (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед ще глоби Маркъс Рашфорд с 6-цифрена сума в евро?

Бивш кравар, станал футболист наскоро, вкара на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

ВИДЕО: Манчестър Юнайтед бе близо до голям срам във ФА Къп, но неочакван играч ги добута до 1/8-финал

Рашфорд отмарял в нощен клуб, а след това симулирал, че е болен, за да пропусне занимание на Юнайтед (ВИДЕО)

Рой Кийн се върна към удара с обувка на сър Алекс по Бекъм и заяви: Харесвах такива неща

Бербатов: Санчо не би си позволил със сър Алекс това, което стори с Тен Хаг

Сър Алекс гонил легенди на Юнайтед на бензиностанция, на голф игрище и в кабинета си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички