Планът на Абрамович няма да мине: Шестимата от фондацията не искат Челси


Планът на Абрамович няма да мине: Шестимата от фондацията не искат Челси
Снимка: Getty Images / Guliver

24987 0

Роман Абрамович може да срещне трудности в опита си да прехвърли контрола над Челси на благотворителна фондация, пише The Telegraph. Както е известно, собственикът на английския клуб обяви, че предава управлението му на попечителите на благотворителната фондация на Челаи.

Въпросните попечители обаче са научили за това от новините и не са се договаряли предварително за това. Те не искат да поемат управлението на клуба, тъй като това носи определени репутационни рискове. Затова може да откажат предложението на руснака.

Въпросните мъже и жени - Брус Бък, Ема Хейс, сър Хю Робъртсън, Пиара Пауър, Джон Дивайн и Пол Рамос, не искат да влизат в ролята на защитен щит на Абрамович, който е под санкции от британското правителство заради войната в Украйна, и скоро време ще проведат разговори с клуба за намиране на решение.

Те имат и друг сериозен въпрос по идеята на своя шеф, а именно дали управлението на футболен клуб е съвместимо със закона за благотворителността и дали не е необходимо за целта да се създаде нова организация. А ето какъв в детайли беше ходът на Абрамович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички