На 180 минути от финала: 6 европейски битки, 6 непредвидими сблъсъка


На 180 минути от финала: 6 европейски битки, 6 непредвидими сблъсъка
Снимка: GettyImages

2633 0

След пауза от няколко седмици, европейските клубни турнири се завръщат за решаващата елиминационна фаза - полуфиналите.  Черешката на тортата, разбира се, е битката в Шампионска лига, където ще станем свидетели на два спиращи дъха сблъсъка в следващите дни, но не са за подценяване и другите два турнира - Лига Европа и Лига на конференциите. 

Футболен турнир за 25 хиляди лева 

Платформата за онлайн спортни залози и казино игри Sesame.bg има специално предложение за своите потребители за финалния месец на клубен футбол. В рамките на 4 седмични етапа, компанията организира своеобразно състезание за най-добрите в спорните прогнози. 

През следващите седмици в Sesame.bg ще се проведат 4 етапа на седмични класирания, в които ще участват множествени залози (на минимален коефициент 2.00 и минимален коефициент на пазар 1.40), определени като печеливши. Потребителите ще трупат точки спрямо печалбата на потребителя (пример: 100 лв залог на коефициент 2.10 на множествен залог от 2 селекции (100*2.10-100)*2=220 точки). 

Повече подробности за футболен турнир 25 хиляди лева може да научите, като последвате линка. 

Шампионска лига - победителят в турнира е "ясен" 

Според дългосрочните топ коефициенти на Sesame.bg, Манчестър Сити е абсолютен фаворит за спечелването на трофея през този сезон, като ставката за "небесносините" е 1.68, въпреки че "гражданите" се изправят срещу действащия шампион в турнира. Шансовете на Реал са оценени на 4.50, докато тези на Интер и Милан - съответно 7.50 и 9.25. 

Реал Мадрид няма право на грешка срещу Манчестър Сити 

"Кралете" са домакини в първия двубой срещу Сити на "Сантяго Бернабеу" във вторник вечер. "Белия балет" не е фаворит дори в първия мач, като коефициентът за победа на Винисиус и компания е 3.11, докато за английския гранд - 2.23. Равенството е оценено на 3.57. 

Реал Мадрид влиза в полуфиналите след спечелването на Купата на Краля, но самочувствието на Манчестър Сити също ще е високо, след като "гражданите" осъществиха пълен обрат в класирането на Висшата лига и вече са първи в класирането. Освен това успяха да спестят сили в последните си два мача, което със сигурност ще е от полза в първия мач срещу Реал Мадрид. 

Двата отбора се срещнаха през миналия сезон на същата фаза, когато Реал Мадрид постигна обрат във втория мач, дошъл в продълженията на мача, и то при 1% шанс за победа. 

Дерби на Милано за определяне на италианския финалист 

Милан и Интер се изправят един срещу друг в сряда вечер, като подобно на другия двубой, гостът отново е фаворит - и в мача, и за класиране към финала. "Росонерите" се водят "аутсайдер" в топ 4, като са с най-висок коефициент да спечелят турнира - 9.25. На 3.00 е оценен шансът Милан да спечели първия двубой, докато за "нерадзурите" - 2.49. 

Интересно е да се отбележи, че двата отбора са вкопчени в борба за място в топ 4 на Серия А и един от двата тима е твърде вероятно да не се класира в Шампионска лига през следващия сезон. Затова и евентуалното спечелване на турнира тази година е ключово и за двата гранда, независимо че шансовете им са ниски, поне що се отнася до оценката на специалисти и топ букмейкъри. 

Лига Европа - хегемонът е аутсайдер в турнира

Големият фаворит през целия сезон в турнира беше Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" бяха изненадващо отстранени от рекордьора по титли в турнира - Севиля, който не се намира в най-доброто си състояние. Това доведе до "обрат" в коефициентите за победител, като новият фаворит е Ювентус (2.90), следван от Байер Леверкузен (3.50), Рома (3.90) и Севиля (4.50). 

Ювентус влиза във форма в най-точния момент 

Ювентус се изправя срещу Севиля в ролята на фаворит както в мача, така и в турнира. В четвъртък вечер в Торино "старата госпожа" трябва да затвърди впечатленията, побеждавайки коравия тим на Севиля. Букмейкърите очакват точно това, като Sesame.bg предлага 1.78 за победа на Ювентус, докато успех за Севиля е оценен на 4.61. 

Рома срещу Байер в специален сблъсък 

Рома на Жозе Моуриньо се изправя срещу Байер на Шаби Алонсо, което означава, че един от най-опитните треньори в света ще има тактически дуел срещу един от любимите си бивши футболисти. Алонсо, подобно на Моуриньо, промени изцяло културата в своя тим и дори се говори, че следващият тим, който ще поеме, е Реал Мадрид. Сега обаче ще трябва да се докаже срещу един от най-добрите турнирни специалисти в света. 

Победителите в Лига на конференциите са фаворити в първия двубой (2.10), но шансовете в сблъсъка са абсолютно изравнени - и двата отбора имат коефициент от 1.87 да достигнат до финала. "Вълците" изостанаха в класирането в Серия А и изглежда, че ще разчитат на Лига Европа за класиране за ШЛ през следващия сезон. За Леверкузен обаче важи абсолютно същото. 

Лига на конференциите - ясни фаворити и в двата сблъсъка

Интересен факт преди мачовете в Лига на конференциите е, че Италия е единствената страна, която може да постигне златен требъл - победител и в трите европейски турнира. Причината е във факта, че Фиорентина е считана за втори фаворит за победител в Лига на конференциите (2.90), изоставайки само от Уест Хям (2.66). 

Ето и как са разпределени мачовете: 

  • 22:00 часа (Четвъртък): Фиорентина - Базел 
  • 22:00 часа (четвъртък): Уест Хям - АЗ Алкмаар 

Очакваният финал в турнира е Фиорентина - Уест Хям, като и двата тима са отявлени фаворити на букмейкърите. АЗ и Базел обаче по време на целия сезон доказаха, че са способни на изненади. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички