ЦСКА е изгубил точки в най-важните мачове, а Лудогорец се дъни повече срещу отбори извън топ 6


ЦСКА е изгубил точки в най-важните мачове, а Лудогорец се дъни повече срещу отбори извън топ 6
Снимка: БГНЕС

4963 0

През тази година битката за титлата в Първа лига е изключително оспорвана. С 4 оставащи мача до края в първенството все още не ясно кой ще е шампион на България, като преднината на Лудогорец пред ЦСКА е съвсем крехка - 1 точка. 

От 2012 година насам неизменно шампионът е един същ в лицето на разградския клуб. Както не се случва никак често, то през голяма част от този сезон водачеството бе при ЦСКА, чийто отбор сериозно притиска хегемона от последните години. В събота вечер от 20:15 часа Лудогорец приема ЦСКА в последен мач помежду им за този сезон.

Как обаче се представят двата отбора в Първа лига и откъде са загубените точки?

До този момент и двата отбора са изключително ефективни и рядко си позволяват да губят точки. Именно директните сблъсъци по всяка вероятност ще се окажат решаващи, като точно след последния двубой между "зелени" и "червени" водачеството се промени и отиде при отбора на Ивайло Петев. В момента е с 77 точки преди дербито в Разград, където ЦСКА ще опита да навакса. 

Представянето на ЦСКА

От началото на сезона ЦСКА има 3 загуби и 4 равенства. И трите поражения са от отбори от топ 6 и конкретно от два - прекият им конкурент Лудогорец, както и от Левски. На 18 септември 2022 година отборът на Саша Илич губи три точки от "сините" на "Васил Левски". Двубоят бе 4 месеца след загубения финал за Купата на България. Тогава отново Левски се наложи над съперника си.

Другите две поражения са от прекия им конкурент тази година. Лудогорец се наложи с 2:1 в Разград в първия мач помежду им, а само преди по-малко от месец победи с 0:1 в София. Едното равенство на столичани е срещу Левски - 0:0 на 17 април. Два пъти не е успя да победи Локомотив София - 0:0 на 6 ноември на "Българска армия" и 1:1 на 16 юли във втория кръг от началото на сезона. Другото равенство е срещу Локомотив Пловдив отново в София на 4 март. Това означава, че от загубените точки на "червените" единствено 4 от тях са срещу тим, който не се класира в топ 6. А именно столичните железничари.

Представянето на Лудогорец

Не така изглеждат нещата при Лудогорец. Съставът, воден от Ивайло Петев има две загуби и 5 равенства. Двете загуби са от Локомотив София и Пирин с минималното 1:0. И двата отбора в момента не са сред първите 6.

Срещу отбора на ЦСКА 1948 не се радва на голям успех, като има две равенства. Първият двубой помежду им завършва 2:2 в третия кръг на Първа лига. В Разград пък резултатът е 1:1. Срещу Левски също има два хикса, където не се стига до попадения. А петото равенство е срещу Арда на 18 септември, който завърши редовния сезон на осмо място.  Едно е ясно, а именно, че залогът и за двата отбора е много висок и заради това се подготвят завишени премии и за ЦСКА, и за Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички