Проучване показа: Лудогорец "воюва" с кмета за смешни пари


Проучване показа: Лудогорец "воюва" с кмета за смешни пари
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2849 0

Скандалите около Лудогорец и кмета на Разград д-р Валентин Василев не спират вече цяла седмица. Както е известно, градоначалникът и предложението му за нов концесионен договор с футболния клуб предизвикаха сериозни полемики. Шампионите започнаха да се дърпат заради такса от 0,5% от всички приходи на стадиона.

"Това е извиване на ръце", ревнаха от клубната управа.

Проучване на "7 дни спорт" обаче показва, че общинската управа иска процент от продажбата на билети и фенски артикули единствено на територията на "Лудогорец Арена". В момента на стадиона няма кафене или ресторант, следователно големи приходи от това не се генерират. На "Лудогорец Арена" няма и обособен феншоп, а само каравана извън района на стадиона.

Приблизително от началото на сезона от клуба са изкарали близо 300 хил. лв. Толкова прави приблизителната сметка от броя на 30-те хиляди зрители, посетили стадиона в 10-те домакинства в "А" група.

Това, което прави впечатление, е, че 0,5 процента от подобна сума са смешните малко над 1000 лв. Това е дори по-малко от месечната заплата на третия вратар на отбора Георги Аргилашки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички