Лудогорец надгради трите победи по 4:0 - ще се бори за четвърта Купа на България (ВИДЕО)


Лудогорец надгради трите победи по 4:0 - ще се бори за четвърта Купа на България (ВИДЕО)
Снимка: Лудогорец

2395 0

Лудогорец спечели реванша на полуфиналите за Купата на България срещу Хебър с 5:0. Така с общ резултат 9:0 възпитаниците на Георги Дерменджиев заслужиха да стигнат до тазгодишния финал. До него първи се класира Ботев Пловдив преди денонощие с две победи над ЦСКА (1:0, 2:0).

Дерменджиев ще е доволен

В елиминационната фаза на турнира - Лудогорец победи последователно с по 4:0 Балкан Ботевград и Локомотив Пловдив, а на четвъртфиналите надделя с 3:1 над ЦСКА 1948. Днес само пропуските на Матиас Тисера лишиха “орлите” от още по-изразителна победа.

Аржентинецът в крайна сметка оформи крайния резултат на опразнена врата в 75’, но едва, след като Любослав Пенев пусна резервния си страж. Четвърт час по-рано същото направи и Георги Дерменджиев, тъй като наставниците сметнаха това за удобен момент да дадат игрово време на по-рядко използваните футболисти.

На 15-и май Лудогорец ще опита да спечели четвъртата си Купа на България. Ботев Пловдив вече бе спечелил финал между отборите през 2017 г. с 2:1 на Националния стадион Васил Левски", но сега разградчани са действащият носител на трофея.

Първо полувреме

В първите 240 секунди Тисера на два пъти се озова на стрелкова позиция, но пропиля добрите шансове. 

ГОЛ! След пет минути игра Ивайло Чочев се оказа най-съобразителен при центриране от корнер и наказа Загорски за 1:0! Така общият резултат набъбна до 5:0. 

До 20-ата минута нападателят на ЦСКА, пратен под наем в Хебър - Марк-Емилио Папазов, пропиля два шанса пред Падт. При втория българинът се забави с изстрела и в сетния момент кълбото бе отклонено от Сонко. 

ГОЛ! Индивидуалните действия на Кайо Видал бяха достатъчни за удвояването на преднината - 2:0! Бразилецът нахлу на скорост отляво и не остави шансове на Загорски с последвалия удар в 22'. 

ГОЛ! Минута преди края на първата част - Гонсалвеш оформи класика. Португалецът от 20 метра не се посвени да пробва рефлекците на съперниковия страж, след като топката се озова в него след избиване от отбраната на Хебър. 

Полузащитникът с първото си докосване отправи висок и неспасяем удар в левия ъгъл на 23-годишния вратар. 

Второ полувреме

След почивката и двата отбора продължиха да търсят попадението, а Тисера остана все така най-близо до него. Първо аржентинецът пропиля подаване на няколко метра от голлинията, а след това нацели и напречната греда.

След час игра Георги Дерменджиев направи любопитна смяна, пускайки Дамиян Христов за сметка на Серджио Падт на врата. 

В заключителните 20 минути и Любослав Пенев пусна резервния си вратар - Мартин Янков. 

ГОЛ! Тисера вкара на дебютанта след половин дозина пропуски (75'), след като го финтира и този път не сгреши на съвсем опразнена врата - 4:0!

ГОЛ! В последната минута Сунберг отправи топовен удар и едва не "скъса" мрежата на Янков!

Стартови състави 

Хебър: Загорски, Сеско, Дишков, Исуф, Каракашев, Николаев, Н'зи, Тисовски, Хамдиев, Збун, Папазов;

Лудогорец: Падт, Алмейда, Терзиев, Гонсалвеш, Тисера, Групер, Чочев, Судберг, Видал, Неделев, Делев;

Преди мача

Преди година разградчани победиха на финала ЦСКА 1948 в София, а на 15-и май ще се проведе тазгодишният спор за трофея. Първият финалист този път е Ботев Пловдив. 

"Канарчетата" победиха с общ резултат 3:0 ЦСКА, след като спечелиха домакинството си вчера с 2:0. Ако Хебър не поднесе легендарна изненада, то ще се повтори финалът от 2017 г. Тогава Ботев победи Лудогорец с 2:1 и грабна трофея. 

Всички отписват "гробарите" в реванша, макар че са домакини. Те никога не са побеждавали съперника, а сега изостават с 4 гола. През изминалия уикенд Хебър дори загуби като домакин на Локомотив София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички