Николай Костов пое вината за 1 гол, коментира евентуална раздяла с Левски и отсече: Можехме да обърнем ЦСКА


Николай Костов пое вината за 1 гол, коментира евентуална раздяла с Левски и отсече: Можехме да обърнем ЦСКА
Снимка: БГНЕС

8443 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след поражението с 1:3 от ЦСКА. На първо място той подчерта, че е доволен от старанието на футболистите. След това пое отговорността за третия гол, получил се след груба грешка на Фабио Лима, а впоследствие заяви, че поема и пълната отговорност за самото поражение.

"Нямам претенции въобще откъм старанието на играчите. Имахме план за мача, но просто така се разви. Не искам да е оправдание пред феновете, но точно, когато бяхме по-активни от опонента, получихме гол. След това и втора получихме. Третия няма да коментирам, защото беше наша тактическа грешка, за която поемам отговорност. Поемам отговорност за всичко.

Съжаляваме, че се разви така мачът, имахме желание да победим, но не се получи. Първото полувреме се играе 45 минути. Първият гол около 24-25' да сме го получили, играчите се стъписаха. Всеки гол има психологически ефект. Нестабилни сме. Допускаме голове тази година, когато нашият отбор е по-добър. Трябва да преглътнем нещата и да ги преживеем, може би е нужно търпение" - заяви той.

Още: ЦСКА разби Левски за 1 полувреме: Норвежци пак герои - Каранга с епична глупост (ВИДЕО)

Впоследствие заяви, че ако Левски бе вкарал втори гол е щяло да има и психологически ефект при противниковия тим и дори е можело да се гони обрат. Накрая призна, че тези сблъсъци с ЦСКА се приемат по-драматично и че може би това са възможностите на "сините" към момента.

Николай Костов коментира бъдещето си в Левски

Костов с равносметка след ЦСКА

"Няма да разказвам какво се е случило на полувремето. Направихме две промени и отборът заигра по-динамично. Въпреки всичко 3:0 бе резултат, който даваше опасности за по-голям разгром. Изхвърлихме се напред, а ЦСКА е опасен на контраатака. Не получихме такъв, вкарахме един, а ако бяхме отбелязали още един, нещата можеха да се променят и да търсим изравняване, а защо не и победа.

Още: (СНИМКА) Феновете не простиха на Левски, обявиха: "Срам ни е да Ви гледаме"

Желателно е да не се задават въпроси за промяна - има си ръководство и решава то. Ако трябва да се случи такава промяна, ще се случи. Съжалявам за случилото се, пак казвам, че поемам отговорност.

Трябва да приемем, че това ни е отборът и това са възможностите. ЦСКА е добър отбор, приемаме го по-драматично, защото дербитата с ЦСКА в историята са силно емоционални. Пак казвам, че ако бяхме вкарали първия гол, щеше да се развие различно мачът" - каза още Костов. Неговият колега в другия отбор Стамен Белчев пък отправи критики към ЦСКА въпреки победата над Левски.

ВИДЕО: Проблеми на трибуните по време на ЦСКА - Левски, нахлуване от един сектор в друг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички