Загубата в Разград е сред най-тежките за ЦСКА от Лудогорец, три пъти са получавали повече голове


Загубата в Разград е сред най-тежките за ЦСКА от Лудогорец, три пъти са получавали повече голове
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3154 0

ЦСКА получи звучен шамар от Лудогорец още в началото на новия сезон. "Червените" загубиха с 3:0 в Разград в петия кръг на Първа лига, а двубоят затвърди впечатлението, че отборът се намира в сериозна криза от началото на кампанията.

"Армейците" отпаднаха от Сепси в Лигата на конференциите с общ резултат 6:0, като преди реванша в Румъния Саша Илич бе заменен от Нестор Ел Маестро. Той обаче започна лошо повторния си дебют с 4:0 срещу румънския съперник, като все още не може да стигне до успеха.

А загубата с три гола от прекия конкурент за титлата през миналия сезон не се приема никога добре от феновете. Самият Маестро призна, че дори сега е по-голяма разликата между двата тима от миналия сезон, когато двата тима завършиха с 1 точка разлика.

Едно от тежките пораженията в историята на съперничеството

Освен това поражението от "орлите" се нарежда и сред едно от най-тежките в съперничеството помежду им. Едва 4 са случаите, в които ЦСКА губи с 3 и повече гола от разградския си съперник, като последните два двубоя са през 2021 година и през 2022 година.

Точно миналата календарна година Лудогорец нанася най-тежката загуба. В края на сезон 2021/22 на 30.04.2022 стига до разгром с 5:0 у дома. Тогава отборът, воден от Анте Шимунджа, контролира целия двубой и не оставя никакъв шанс на "червените". Доминик Янков отбеляза два гола в 15-ата и 56-ата минута, а Матиас Тисера, Бернард Текпетей и Игор Тиаго също бяха сред голмайсторите.  Това бе най-тежката загуба за ЦСКА от 24 години насам в елита.

Ключова роля на Кирил Десподов

Година по-рано, през юли 2021 година, 12-кратният шампион отново бе безкомпромисен, но този път не в двубой за първенството, а за Суперкупата на България. ЦСКА с Любо Пенев начело загуби с 4:0, като не успя да се противопостави на Лудогорец на Дамбраускас. Алекс Сантана, Доминик Янков, Сотириу и Мавис Чибота са голмайсторите. Любопитното е, че Кирил Десподов асистира за 4-те попадения.

Останалите звучни загуби датират от малко по-отдавна. На 4 април 2015 в Разград отборът отново стига до 4:0 с голове на Александър Барт, Марселиньо, Мисиджан и Кишада. Две години по-рано на 10 август 2013 година ЦСКА губи със същия резултат, както в снощния мач, като това са единствените два мача с 3:0 в полза на Лудогорец. Тогава точни са Козмин Моци, Марселиньо и Роман Безяк.

ЦСКА само веднъж печели с 3 гола разлика

За сравнение само един е случаят, в който ЦСКА печели с поне три гола разлика. На 12 май 2021 г. на "Българска армия" "червените" побеждават с 4:1 за най-изразителната си победа. Юрген Матей открива още в 4-ата минута, а Бисмарк Чарлс удвоява в 54'. 6 минути по-късно Сисиньо намалява на 2:1, но това не помага на разградчани. До края на двубоя Мено Кох и Жорди Кайседо оформят крайния резултат.

След снощния двубой Нестор Ел Маестро изглеждаше доста разочарован, като сподели, че има проблеми в клуба. Той не назова какви са, но заяви, че не става въпрос за мотивационни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички