Обявиха капацитета на новия стадион на ЦСКА и заявиха: Процесът е необратим


Обявиха капацитета на новия стадион на ЦСКА и заявиха: Процесът е необратим
Снимка: Facebook, CSKA Sofia FC

3602 0

Главният архитект Александър Хаджиев е напълно уверен, че новият стадион на ЦСКА ще се превърне във впечатляващо съоръжение.

*Припомняме, че в днешния 18-и април започна разрушаването на козирката на Сектор "А" на "Българска армия" (ВИДЕО).

"Ще бъда кратък. Искам да отбележа, че сме изключително горди, че само година след обявяването на проекта, дейностите вече са факт и напредват с бързи темпове. Този стадион ще се превърне в едно впечатляващо съоръжение!", изрази увереност Хаджиев по време на медийния ден на "Армията".

"Процесът е необратим"

Членът на УС на "Спортни имоти Българска армия" - Даниел Димов, пък разкри, че демонтажът може би ще бъде завършен по-бързо от очакваното (3 месеца):

"По-скоро до 2 месеца ще сме готови. Когато има строител, ще разберете веднага. Ясно е кога ще се строи, имаме готов проект, работим по избора на изпълнители. Такъв стадион не е строен в последните 40 години в България".

проектът за нов стадион

"Няма вариант да не се построи, процесът е необратим!", допълни той, а след това обясни какъв ще е капацитетът на новото съоръжение:

"Това е болезнена тема за всички, но се съобразяваме с даденостите. Няма как да е 40 000, защото е в паркова среда и защото трябва да се мисли и за поддръжката. От 16 000 до 18 000 ще е капацитетът. Това няма да е само стадион, а "ивент" център. Ще дава възможности, които в момента друго спортно съоръжение в България не дава. Ще може да приема различен тип събития, а не само футболни мачове".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Валтер Папазки предлага 80 милиона на Гриша Ганчев за акциите на ЦСКА!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички