ЦСКА избра нов президент, искат затвор за Тодоров


ЦСКА избра нов президент, искат затвор за Тодоров
Снимка: БГНЕС

1325 0

Освен с нов изпълнителен директор в лицето на Николай Паслар, ЦСКА вече има и нов председател на Надзорния съвет или президент. Това е Ивайло Манджуков. Той е бил избран от новия надзорен съвет според документите, които са подадени за вписване в Търговския регистър, пише "24 часа".

Борецът Николай Паслар пък е новият из­пълнителен директор на дружеството, като заема мястото на Александър Тодоров, дясната ръка на Александър Томов.

Новият член на Надзорния съвет Тодор Тодоров е пуснал сигнал до прокуратурата за проверка срещу Александър Тодоров по член 2276 от Наказателния кодекс. Според него търговец, който изпадне в неплатежоспособност и в 30-дневен срок от спиране на плащанията не заяви това пред съда, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до 5000 лева.

Според решението на съда по делото за несъстоятелност на ЦСКА датата на фалита е 31 декември миналата година. Тодоров е пуснал писмо през юни, че клубът е спрял всички плащания, или далеч след изтичането на срока.

Отделно има сигнал и за пренасочването на парите от трансферите на Спас Делев и Ивайло Чочев към лични сметки, свързани с Александър Томов.

Бившият президент на „червените" категорично отрече да има подобно нещо във Фейсбук. Когато обаче през лятото бе направен опит да бъдат върнати част от дълговете, се оказа, че вместо сметката на Чочев е подадена тази на "Лира инвестмънт" - фирмата, през която Томов даваше заеми на ЦСКА. Въпреки обещанията му тогава, сумата, която бе доста сериозна, така и не бе върната.

Томов продължи с атаката и подкрепата към Васил Божков за оздравяването на сегашното дружество. Най-сериозният въпрос, който задава, е дали поведението на сегашните шефове означава, че ЦСКА се отказва от „А" група и евентуално участие в Лига Европа през лятото. Александър Тодоров гарантирал пред УЕФА, че Божков е готов да плати веднага глобата от 200 хил. евро и дали при това положение санкцията за евротурнирите отпада.

Повечето от феновете на ЦСКА обаче искат от Томов да спре да се занимава с клуба, информира изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички