Окръжен съд Варна реши, че ЦСКА не е собственик на имот в Кара дере


Окръжен съд Варна реши, че ЦСКА не е собственик на имот в Кара дере
Снимка: БГНЕС

1420 0

Днес Окръжен съд – Варна обяви решение по предявен иск от „Камеко“ АД, София срещуПФК "ЦСКА" АД за отричане на собствеността върху недвижим имот в с. Самотино, община Бяла, Варненска област представляващ урегулиран поземлен имот с площ 9862 кв. м.в Зона за отдих "Бяла север", община Бяла в местност Кара дере.

Няколко бяха възраженията на ЦСКА по отношение на имота, обект на спора. Според футболния клуб, имотът за който „Камеко“ има документ за собственост не е един и същ с описания в иска, а по същество: че е придобит чрездоговор за продажба, сключен с нотариален акт от 2009г., чрез който "Бяла Бийч Тур" АД продава имота на клуба. В случай, че възражението за собственост по договора се приеме за неоснователно, клубът поддържаше придобиване по давностчрездобросъвестновладение, упражнявано в периодаот 2009 г. допредявяванетонаиска - 9.06.2017г.

От своя страна ищецътКамекотвърди, че"Бяла Бийч Тур" АДне е притежавалправотонасобственост, придобито със заповед на кмета на Община Бяла от 22.03.2007г., тъй като тя е прогласена за нищожна с решение на Административен съд.

Окръжен съд – Варна е възприел това становище на ищеца, тъй като двете страни са участвали и в производството пред Административен съд, в което е прогласена нищожността на заповедта и са обвързани от това решение. По закон нищожната заповед е такава от момента на издаването си. Затова ЦСКА не е придобил собствеността по договора за продажба. Съдът е приел, че клубът е считал за свой имота, но не е упражнявал фактическа власт върху него, поради което евентуалното твърдение за придобиването по давност също е прието за неоснователно.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички