Меридиан мач: Генът на Литекс завладява ЦСКА-София


Меридиан мач: Генът на Литекс завладява ЦСКА-София
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

11498 0

Гегенпресенът срещу съдиите почва преди мача и свършва далеч след края му

Благородните и силните си личат по начина по който приемат пораженията. Нищо от това не се видя при погрешната стъпка на повярвалия си ЦСКА-София срещу Черно море. Истински гегенпресен по отношение на съдиите, симулации по всички части на терена, претенции за дузпи, фаулове, картони и какво ли още не по време на целия мач, като всички тези похвати зачестиха с наближаване на края на мача.

Да, ЦСКА-София все повече заприличва на генетичния си родител Литекс. Е, все още някой рефер не е мотивиран с юмруци в съдийската стая както стана с Коце Костадинов на мача с Левски преди 20-ина години, но пък дали да не очакваме и това в скоро време. Все пак софийската среда засега явно пречи на червено-оранжевото ръководство да се разгърне с целия си арсенал. Едва ли някой е забравил как навремето ловчанлии започваха операциите със съдийската бригада далеч преди самия мач и я завършваха доста след последния съдийски сигнал.

Да не забравяме, че именно скандалният собственик на клуба Гриша Ганчев е теглил чертата на най-много съдии във футбола ни. За него грешките срещу отбора му винаги са многобройни и фатални, а прошката и толерантността са нулеви. Принципът пък е: който не ме подкрепя, е срещу мен. Така съдии с опит и класа като Цветан Георгиев, Мечката и Ахмет Ахмет завинаги бяха отстранени от футбола.

И сега пропагандата и сплашването по отношение на съдиите почва в стар и изпитан стил още преди мачовете с изказванията на Милко, Морко и верният калашник за съдийски тормоз Стойчо Стоилов. След това бригадата се предава на играчите и треньорския щаб, в който има хора от калибъра на ММА бойци, за да се върне в устата на ръководните елементи след края на мача.

Стигна се даже дотам, толерантен, обективен и разбиращ човек като Стамен Белчев да ръкомаха гневно за един тъч в края на първото полувреме. Да, явно се върнахме във времената, когато и един тъч може да звучи като смъртна присъда. Цяло чудо е, че към момента управленците от „Армията“ водят нещо като диверсна война по отношение на арбитрите, а не са минали към ръкпошни действия. Дори и това обаче явно дава резултат, защото срещу Черно море не бе отсъдена чиста дузпа.

Цяло чудо е, че при огромното напрежение главният съдия Ангел Ангелов издържа на напрежението и не се поддаде на непрекъснати провокации. Следващият обаче може и да не успее. А да не забравяме, че през този сезон ЦСКА-София едва ли може да се оплаква от съдиите. Най-важният мач – четвъртфинала за купата на България с Лудогорец бе спечелен благодарение на неотсъдения кристален червен картон за бруталния фаул на Барт, непризнат гол на Лукоки и така, и така. Срещу Славия пък не бе дадена чиста дузпа за игра на Каранга в последните минути.

И въпреки натиска върху съдиите, най-странно защо от ЦСКА-София не казаха и дума срещу съдиите на конгреса. Може би защото си имат други методи на действие, които се отличават от открития, ясен и чист публичен диспут.

Материалът е на вестник "МЕРИДИАН МАЧ"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички