Летящи бутилки към Георги Иванов - Гонзо, 5 хил. глоба, предупреждение от БФС: Години по-късно спомените "се връщат"


Летящи бутилки към Георги Иванов - Гонзо, 5 хил. глоба, предупреждение от БФС: Години по-късно спомените "се връщат"

33333 0

След паузата за националните отбори се завръща клубният футбол - в това число и първенството на България. В Първа лига ни очакват някои доста интересни сблъсъци, а сред тях е и дуелът между Ботев Пловдив и Черно море, който ще се състои на стадион "Христо Ботев".

Интересното е, че "моряците" са един от малкото елитни тимове, които още не са имали визита в дома на "канарчетата", след като той отново отвори врати. Така варненци ще имат първо гостуване на този стадион от над 10 години насам, след като последното бе през 2013-а.

Черно море се завръща на Колежа срещу Ботев Пловдив над 10 години по-късно

Тогава, на 25 септември, пловдивчани побеждават с 2:0 след попадения на Ромарио Кортзорг и Абел Анисе. Нервите обаче извън терена взимат връх и се стига до грозни сцени, които имат и своите последствия. А сред замесените е и новият президент на Българския футболен съюз - Георги Иванов - Гонзо, който тогава е старши треньор на Черно море.

Още: На среща в "Бояна" Георги Иванов заяви, че ще е безкомпромисен към опити за уреждане на мачове

Гонзо като треньор

Феновете на Ботев имат закачка с Гонзо и по време на мача го замерят с множество бутилки. След срещата от БФС глобяват пловдивчани с пет хиляди лева, като освен това им отправят последно предупреждение за лишаване от домакинство, напомнят колегите от plovdiv24.

Трябва да отбележим, че след това има още един мач межу тези опоненти на "Колежа", но той е за Купата на България (в средата на ноември "канарчетата" побеждават с 1:0 в реванша и продължат напред). Съвсем наскоро пък настоящият капитан на Ботев Пловдив Ивелин Попов коментира факта, че Гонзо е президент на БФС.

Още: След разходи от над 35 000 евро: Георги Иванов слага край на туристическите командировки, които плаща БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички