Спортният министър контрира Сталев: Съдийството ни не е на високо ниво напоследък


Спортният министър контрира Сталев: Съдийството ни не е на високо ниво напоследък
Снимка: БГНЕС

949 0

Спортният министър на България Красен Кралев коментира напрежението, което се създаде след мача за Купата на България между Черно море и Левски във Варна.Той говори по време на шестото издание на традиционния турнир по таекуондо, олимпийска версия "Sofia cup".

"Факт е, че напоследък съдийството не е на много високо ниво. За мачовете между двата отбора в София пък имаше обвинения от страна на Черно море за нередовен гол на Левски. Такива неща се случват и не трябва да се правят генерални изводи. Грешките напоследък обаче наистина зачестиха и самата Съдийска комисия трябва да си направи сериозен анализ как да продължава оттук нататък. Защото в някои случаи има историческа обремененост за мачовете, които дадени съдии са водили. Поставяйки един арбитър на отбор, който има неприятни спомени от него, допълнително се нагнетява напрежение. Но тези неща могат да се изчистят и това не е нещо непреодолимо”, коментира министърът.

ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА И ОТРЯЗА ИСКАНИЯТА НА ЛЕВСКИ

Кралев отчете, че българските съдии действително допускат грешки, но подчерта, че такива има навсякъде, дори по време на Световнтото първенство в Русия.

"Неприятното е, че в публичното пространство се коментира, че има отсъждания в полза на един или друг отбор. И тези съмнения трябва да се разсеят, защото докато това не се случи, напрежението ще остане върху съдиите, отборите, БФС, дори журналистите. Смятам, че трябват нови разговори по темата, за да се успокоят нещата. Грешки се случват на Световни, Европейски първенства, в Шампионска лига. Може би трябва да сме малко по-толерантни и тези съмнения да се разсеят, а собствениците и ръководителите на клубове да бъдат малко по-внимателни към думите, които изричат пред журналистите”, завърши Кралев.

Темата за съдийството у нас излезе на дневен ред най-вече след отвореното писмо на Левски до БФС. Запознайте се със съдържанието му тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички