Красен Кралев: Трифон Иванов беше еталон за игра в защита


Красен Кралев: Трифон Иванов беше еталон за игра в защита

1024 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази възхищението си от човека и футболиста Трифон Иванов. Той изпрати съобщение, в което говори за емоциите, които е изпитвал, гледайки легендарния защитник, който днес почина след масивен инфаркт.

"С голяма скръб приех вестта за кончината на легендарния български защитник Трифон Иванов! Неговият живот бе отдаден изцяло на футбола. Направи блестяща кариера и неизменно се превръщаше в любимец на феновете на отборите, за които играеше. Записа 77 мача и 6 гола за националния ни тим и беше с огромна заслуга за четвъртото ни място в света по време на незабравимото американско лято на 1994 г.!

„Трифон беше еталон за игра в защита - борбен, мъжествен и всеотдаен. Издигаше и бранеше смело авторитета на родния футбол, не само като играч, но и като деятел и ръководител на зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Сигурен съм, че в момента милиони фенове скърбят за човека и футболиста Трифон Иванов. Поклон пред светлата му памет", се казва в съобщението на министъра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички