Илиан Илиев и Тунчев не бяха на едно мнение - сякаш гледали различни мачове


Илиан Илиев и Тунчев не бяха на едно мнение - сякаш гледали различни мачове
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

746 0

Черно море вече е първи в класирането, след като победи Арда с минималното 1:0. В пореден мач от тежката серия тимът от Кърджали не съумява да стигне нито до победата, нито до гола.

След срещата старши треньорът на отбора Александър Тунчев подчерта, че след добрия старт за "моряците" Арда е бил не само на същото ниво като варненци, но и по-добрият тим в някои моменти.

Александър Тунчев е доволен от Арда след загубата от Черно море

"Черно море е един доста добър отбор, неслучайно е един от лидерите в първенството. В първите 10-ина до 15 минути не успяхме да се ориентираме добре и Черно море създаде няколко ситуации. След това бяхме напълно равностойни, даже на моменти бяхме по-добри. Това, което ни куца в последните мачове, головете. Създадохме чисти ситуации, Тунгара пропусна, Стаси също имаше ситуация и ако бе овладял по-добре, излизаше сам срещу вратаря. Една грешка ни костваше мача.

Не отправяме достатъчно удари към противниковата врата. Опитваме с повече подавания да влезем в наказателното поле и да имаме по-чиста ситуация, а това няма да се случи. Това им казах и на полувремето, че трябва повече да стреляме към противниковата врата. Направихме няколко добри атаки, имахме ситуации, но не успяхме да реализираме.

Не мисля, че във футболистите има напрежение от това, че не вкарваме" - започна Тунчев пред "Диема спорт".

Наставникът още на два пъти говори за напрежението, като първо посочи, че има такова, след като нападателите не успяват да отбележат. Все пак веднага след това отсече, че няма напрежение.

Определено излизаме с високо вдигната глава след тежката серия. Виждам израстване, играхме като отбор и като колектив. Помагахме си всички един на друг, когато някой грешеше. Не допускахме кой знае какви ситуации пред нашата врата. Нормално е, когато нападателите не успяват да отбележат, да има някакво напрежение. Но не мисля, че можем да говорим за някакво напрежение в момента" - заяви Тунчев.

Илиан Илиев пък бе на мнение, че през първото полувреме Черно море е надиграл съперника, а през второто играта се е поизравнила.

"Играхме срещу отбор, който показа, че е труден за побеждаваме. Мисля, че това, което бяхме замислили - повече агресия и битка, го направихме. Първото полувреме имахме повече присъствие в последните 30 метра при противника, липсваха някои удари и добавки.

Второто полувреме се поизравни играта и знаехме, че може да има проблеми при забавяне. То и имаше, но Дюлгеров спаси. Цялостно съм доволен много от футболистите за концентрацията. Накрая голът бе много красив, в такива мачове трябва да има и малко късмет.

Какво иска Илиан Илиев от Черно море и какво му липсва?

Случи се нещо, което не трябваше (бел. ред. с Литекс). Отдавам заслугата и на другия отбор, и на това, че не бяхме добре. Радвам се, че следващата стъпка бе добре. И то срещу отбор, който срещу Лудогорец, ЦСКА и Левски не допусна гол - успяхме да го победим" - започна той.

За финал посочи как иска да играе неговият отбор и какво му липсва в настоящия състав.

"Искаме повече да играем с топката и да създаваме повече ситуации. Нямаме чак такава дълга скамейка. Когато Сула не е в игра, ни липсва. Трябва да задържаме повече топката и да търсим празните пространства" - завърши Илиев.

Освен това Илиан Илиев си позволи първа голяма критика към БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички