Бивш левскар наказа ЦСКА 1948 и изравни Черно море с Лудогорец (ВИДЕО)


Бивш левскар наказа ЦСКА 1948 и изравни Черно море с Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1937 0

Черно море се върна на победния път и наказа ЦСКА 1948 с 2:1. В герой за "моряците" се превърна бившият таран на Левски Исмаил Иса, който вкара и двете попадения.

По този начин тимът на Илиян Илиев вече има 54 точки, колкото и първия в класирането Лудогорец, само че "орлите" са с два мача по-малко. Интересното е, че е едва средата на март, но Черно море вече натрупа общия точков актив, с който завърши миналото първенство - 54. Победата беше и седма поредна на "Тича" за "моряците". 

ЦСКА 1948 пък продължава със свободното падане след зимната разпродажба - тимът е 6-ти с 37 пункта. 

Евгений Сердюк можеше да накаже бившия си клуб още във 2-та минута - Васил Панайотов сбърка, след което Жека направи отлично двойно подаване с Талис, но ударът му от чиста позиция премина покрай страничната греда.

Черно море реагира като ужилен и откри резултата след 120 секунди. Карагерен не върна добре топката към вратаря Маринов, Илиан Илиев-младши я открадна и я сервира на празна врата на Исмаил Иса, който не сбърка.

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Берое изпусна да изпревари Славия

Черно море победи ЦСКА 48

В 25-та минута хубав удар на Уеслен Жуниор премина покрай гредата, а след още пет минути ЦСКА 1948 успя да изравни. Талис намери Ради Кирилов на границата на наказателното поле и той изравни с кинжален диагонален удар по земя.

В 36-та минута "моряците" можеха отново да излязат напред - Васил Панайотов отлично изведе Уеслен, но ударът му от малък ъгъл бе избит в корнер от Маринов.

Домакините изпуснаха добро положение малко след почивката, когато младият страж на гостите изби удар на Дани Мартин. Десетина минути по-късно Мазир Сула отправи страхотен параболичен удар, но отново Маринов прояви блестящ рефлекс.

И точно когато срещата бе навлязла в едно спокойно русло, "моряците" успяха да вкарат втори гол. В 65-та минута Сула центрира от корнер и Иса с глава най-сетне преодоля Маринов.

До края се получи двуостър мач, с хубави атаки и за двата отбора, но завършващият удар липсваше и Черно море се поздрави с победата.

Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Играч на предпоследния тим събра 4 гола

Четирима от Черно море и общо толкова от ЦСКА, Левски и Лудогорец: Селекцията на България срещу Танзания и Азербайджан

Белгийци пратиха футболен агент в България, а той изгледа на живо два мача от Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички