Класа: Новата перла на Берое и Първа лига потопи Черно море (ВИДЕО)


Класа: Новата перла на Берое и Първа лига потопи Черно море (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

2330 0

Колумбийското крило на Берое Себастиан Вия бе с ключова роля за победата на "заралии" над Черно море с 2:0. Той вкара дебютния си гол в Първа лига от дузпа и през целия мач тероризираше защитата на "моряците" с невероятните си пробиви. Вия е едно от най-големите чуждестранни имена, минало през първенството ни - той е записал респектиращите 172 мача, 29 гола и 33 асистенции за аржентинския гранд Бока Хуниорс, има и няколко срещи за националния отбор на Колумбия. 

В 7-та минута Жорди Говеа метна топката в наказателното поле от тъч, тя бе продължена с глава към Себастиан Вия, който мигновено се завъртя и стреля, а изстрелът срещна леко разперената ръка на Влатко Дробаров. Съдията нямаше избор и посочи бялата точка, а Вия бе безапелационен и откри резултата.

Десетина минути по-късно „моряците“ можеха да изравнят, след грешка във фазата на изнасяне на Дамян Йорданов от Берое, но ударът на Мазир Сула бе блокиран от защитник.

Още: Тъмни облаци надвисват над Берое, докато се радват на предстоящия дебют на Себастиан Вия

Берое удариха Черно море с 2:0

В 36-та минута Говеа отново бе с основен принос за гола на Берое. Той пусна хубав извеждащ пас на левия фланг към Сагардия, който задържа до аутлинията, центрира прекрасно към Сегундо Пачаме на дъгата на наказателното, който овладя на гърди и с кинжален удар матира Иван Дюлгеров. Малко след това едно меле в наказателното на Берое бе дълго преглеждано за потенциална дузпа, но в крайна сметка не се стигна до преразглеждане с ВАР. 

Втората част бе по-скучна от първата. Черно море се опита да натисне, но без реални положения. Берое направи няколко прекрасни атаки, главно чрез пробиви на Вия, който се забавляваше, но до нов гол така и не се стигна. В продължението на срещата Исмаил Иса можеше да върне интригата, но негов удар бе отразен с вещина от вратаря на Берое.

По този начин "заралии" вече са 11-ти с 28 точки и дишат по-спокойно. Черно море пък направи грешна стъпка в борбата си с Лудогорец за първото място - "моряците" остават втори, с равни точки (51) с "орлите", но с цели два мача по-малко. Същият точков актив има и ЦСКА София, който е трети.  

Още: Новата звезда на Берое отправи силно послание към феновете

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички