БФС премести ключов двубой заради договори на играчи


БФС премести ключов двубой заради договори на играчи
Снимка: БГНЕС

2687 0

Българският футболен съюз обяви в сряда важни решения около предстоящия бараж за влизане в Първа лига, който ще противопостави изпадналия в немилост Берое и втородивизионния Спортист Своге. 

Едно от важните решения е къде ще се проведе срещата, след като заралии трябваше да приемат двубоя, но са наказани и така той ще се проведе във Велико Търново на "Ивайло", където в първия пролетен кръг Левски прие Черно море.

БФС е разместил и датата на двубоя с цел "да бъде спазен феърплея и равнопоставеността на отборите", тъй като един от тях е изпитал проблеми около първоначалната идея. Причината е, че контрактите на някои от футболистите изтичат на 10 юни.

Съобщение от БФС

"Във връзка с получени сигнали от ФК участници в срещите бараж за футболисти на които им изтичат договорите на 10 юни и не възможност да бъдат ползвани след тази дата за да бъде спазен феърплея и равнопоставеността на отборите със съгласието на Нова Броудкастинг груп и БПФЛ се правят следните промени в срещите: 

Срещата съобразно чл.2, ал. 1, т.4 буква г/ от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС даваща право на победителя да участва в Първа професионална лига през сезон 2023/2024, между отборите на ПФК „Берое“ СЗ и ФК „Спортист 2009“ Своге ще се играе на 09.06/петък/ 2023 г от 19.00 часа на ст. Ивайло гр. Велико Търново и ще се предава по Диема спорт", написаха от БФС на официалния си сайт.

Вижте какво се случи с треньорския пост в Берое!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички