Звездите, от които се очаква много повече на Европейското по футбол


Звездите, от които се очаква много повече на Европейското по футбол
Снимка: GettyImages

2742 0

По време на груповата фаза на Европейското първенство по футбол станахме свидетели на може би една единствена изненада, която беше отпадането на Полша още в първата част от турнира. Роберт Левандовски и компания останаха последни в група с Испания, Швеция и Словакия и за пореден голям турнир "дружина полска" си тръгва безславно. 

Основните фаворити на букмейкърите продължиха, въпреки че едва 3 отбора записаха пълен актив от 9 точки - Италия, Белгия и Нидерландия. Германия и Португалия до последно пък трепереха за класирането си, а същото важи и за Испания, като бившият световен и европейски първенец чак в последния ден се класира за елиминациите. 

Въпреки че големите фаворити вече са част от елиминациите, това не означава, че всички играчи са се представили на ниво в първите 3 мача на Евро 2020. Дори напротив - някои играчи трябва да подобрят драстично представянето си, ако искат отборите им да стигнат възможно най-далеч в надпреварата. 

Безспорно едно от големите разочарования до момента, например, е Алваро Мората. Испанският стрелец прави пропуск след пропуск, като дори не успя да се разпише от дузпа в последния мач срещу Словакия (спечелен с 5:0). Той определено не се намира в най-доброто си психологическо състояние, след като Мората, съпругата му и дори децата им са получили смъртни заплахи заради представянето на футболиста на Евро 2020. Въпреки това - ако Испания иска да направи нещо запомнящо се, то отборът има нужда от своя топ нападател. 

Той далеч не е единственият слабо представил се ас на шампионата до момента, а кои са футболистите, които разочароваха и са длъжни да се подобрят в елиминациите на Евро 2020 вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички