Зенит изхвърли Бенфика от Шампионската лига


Зенит изхвърли Бенфика от Шампионската лига

1425 0

Руският гранд Зенит спечели жизненоважна победа в Шампионската лига срещу Бенфика с 1:0. Португалецът Дани отбеляза единствения гол през второто полувреме. По този начин тимът от Санкт Петербург излезе на временното второ място в класирането, а Бенфика на практика отпада от надпреварата.

Мачът започна обещаващо и в 7-ата минута Хълк стреля силно от пряк-свободен удар, Жулио Сезар изби, но последва меле, при което вратарят с много мъка успя да улови.

Последваха изключително безлични минути, наситени с много технически брак и груби нарушения, които доведоха до цели 6 жълти картона.

В 38-ата минута Доменико Кришито изпусна Едуардо Салвио в близост до вратата на Зенит, но Юри Лодигин успя да блокира удара на аржентинеца. Добре, че бе това положение за да не заспят в студа феновете на стадиона.

Бенфика натисна в началото на второто полувреме и капитанът Луизао остана абсолютно непокрит пред вратата на домакините, след грешка на защитата на Зенит, но бразилецът изигра положението като защитник и ударът му описа траектория, успоредна на голлинията.

Тактиката на Зенит бе разстроена от втора принудителна смяна в мача. След като през първото полувреме се наложи Николас Ломбертс да напусне игра, през втората част се контузи и Хави Гарсия.

В 63-ата минута Зенит на свой ред показа зъби, след бърза контраатака, дело на Дани, вече в близост до вратата той намери Хълк, но в последния момент Алмейда от гостите го блокира. Това положение даде началото на ренесанса на Зенит в мача и руснаците бяха по-активният отбор в следващите минути.

Всичко това доведе до откриване на резултата в 79-ата минута. Хълк намери по страхотен начин нахлуващия Дани, защитата на Бенфика проспа ситуацията и португалецът от движение разстреля Жулио Сезар за скъпоценното попадение.

До края на мача резултата не се промени. Лидер в групата е Байер с 9т., Зенит е със 7, Монако има 5, а Бенфика 4. По-късно тази вечер играят Леверкузен - Монако.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички