Защо възрастта не може да е оправдание за пропуска на Букайо Сака - говори Майкъл Оуен!


Защо възрастта не може да е оправдание за пропуска на Букайо Сака - говори Майкъл Оуен!
Снимка: Getty Images

2024 0

Англия не успя да вкара три от петте си дузпи във финала на Евро 2020 срещу Италия и въпреки че противникът им също не бе 100-процентов от бялата точка, в крайна сметка "трите лъва" бяха на губещата страна. 

След края на мача медиите и феновете на Острова започнаха да изреждат един след друг кои са главните виновници за неуспеха и според мнозина една от най-големите грешки е била на треньора Гарет Саутгейт, който остави 19-годишния Букайо Сака да бие последната 5-та дузпа, която в много случаи се оказва решаваща.

Именно такъв бе случаят в неделя когато нападателят на Арсенал бе отказан от Донарума и Италия грабна титлата. Според бившия национал на Англия и играч на Ливърпул, Реал Мадрид, Нюкасъл и Манчестър Юнайтед - Майкъл Оуен, обаче, крехката възраст не може да бъде оправдание за пропуска на Сака:

"Толкова много има какво да се каже за финала на Евро 2020, но аз просто не мога да понасям тази теория "твърде млад на 19 години, за да бие дузпа", написа Оуен в една от социалните мрежи.

"Всъщност, ако се позова на своя опит, по-лесно е когато си млад. Тогава си безстрашен, уверен, нямаш предишни "белези" и т.н.", допълва бившият футболист.

Оуен дори представя списък с имената и възрастта на известни английски футболисти от 1990 година насам, които са пропускали големите турнири за "трите лъва":

Гарет Саутгейт - 25 години, Пол Инс - 30 години, Дейвид Бекъм - 29 години, Джейми Карагър - 28 години, Стивън Джерард - 26 години, Франк Лампард - 28 години, Ашли Коул - 32 години...

При всички положения Майкъл Оуен е прав за себе си, тъй като самият той бе типичен пример за футболист, който още в ранна възраст достига своя пик и през втората половина от кариерата си започва да залязва със страшна сила. От 1997-ма до 2004-та година той не спираше да вкарва голове с фланелката на Ливърпул, но след неуспешния трансфер в Реал Мадрид всичко за него тръгна лека-полека надолу. 

А дали всъщност капитанът на Италия Киелини не попречи на Сака да изпълни по-уверено своята дузпа - разберете в този много любопитен материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички