За край на 2023-та година: Барселона "изяде дървото" в мач с 5 гола (ВИДЕО)


За край на 2023-та година: Барселона "изяде дървото" в мач с 5 гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2497 0

Испанският гранд Барселона завърши 2023-та година със загуба 2:3 от мексиканския Клуб Америка в приятелски мач, който се проведе на стадион "Cotton Bowl" в Далас, Тексас!

Шави заложи на много резерви, но в титулярния му състав все пак личаха имената на Андреас Кристенсен, Френки де Йонг, Ламин Ямал и Жоао Феликс.

През второто полувреме на терена пък се появиха играчи като Феран Торес, Ориол Ромеу, Жоао Кансело и Роберт Левандовски.

5 гола и пълен обрат

16-годишният Ламин Ямал откри резултата още в шестата минута, след като пресече подаване в центъра на терена, а след това с пробив в стил "Меси" стигна до наказателното поле и с левия крак прати топката по диагонал в долния ляв ъгъл на вратата.

В 12-ата мексиканците изравниха, организирайки хубава атака, която бе завършена ефектно с пета от Хулиан Киньонес. В 28-ата минута Барса пак поведе, с 2:1, чрез Марк Гиу, който засече пас от дясното крило на Ектор Форт.

След 50 минути игра Киньонес вкара втория си гол в мача. Той се възползва от груба грешка на 16-годишния защитник Пау Кубарси и с диагонален шут преодоля Андер Астралага за 2:2.

Крайното 3:2 за Клуб Америка пък стана факт в 82-рата минута, когато Хенри Мартин засече с глава остро центриране от левия фланг на Диего Алфонсо Валдес Контрерас.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шави коментира загубата на Барселона в САЩ, Ламин Ямал останал изненадан от нивото на Клуб Америка!

Пълен репортаж от приятелската среща:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички