Винисиус с изящния финт, който всички бразилци опитват, но рядко успяват (ВИДЕО)


Винисиус с изящния финт, който всички бразилци опитват, но рядко успяват (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2930 0

Аржентина и Бразилия разочароваха в световната квалификация помежду си и завършиха при нулево равенство, оставяйки нетипично малък брой зрелищни моменти в мача си. Един от тях обаче несъмнено принадлежеше на атакуващия играч на Реал Мадрид Винисиус.

Младият и бързоног футболист демонстрира огромен растеж относно футболните си качества и през този сезон се е превърнал в още по-голяма заплаха за опонента. Въпреки че най-големият му напредък се крие сякаш в завършващата фаза, очевидно е подобрил и техниката си.

А това доведе до много неприятен момент за Нахуел Молина. Двамата бяха на аутлинията в полето на Аржентина, почти до самото флагче за изпълнение на ъглов удар. А тогава Винисиус стори това, което всички бразилци искат, някои опитват, но малцина успяват.

Той хвана топката между двата си крака и я прехвърля зад своя гръб, както и съответно над главата на своя опонент, след което го задмина и подаде преди да бъде съборен на земята.

С този финт често се отличава и един конкретен съотборник на Винисиус - звездата на ПСЖ Неймар, който обаче пропусна срещата с Аржентина.

Разбира се, в двубоя игра друга голяма звезда - Лионел Меси. Той обаче не успя да помогне на своя отбор да стигне до успеха. След мача дори Меси призна, че не се намира в добра форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички