ВИДЕО: Потопете се в магията на най-красивите 10 гола за 2019-та година


ВИДЕО: Потопете се в магията на най-красивите 10 гола за 2019-та година
Снимка: Getty Images/Guliver

9391 0

Футболът е игра на голове и е нормално да се обръща най-много внимание точно на този аспект. Тяхната красота е субективна, като именно поради това е толкова трудно да се направят обективни класации с най-добрите попадения. Екипът на SportLive извърши проучване и извади 10-те най-качествени завършващи изпълнения за изминалата 2019-та година, като акцентът е върху уникалността и оригиналността на всяко попадение и са избегнати такива от еднаква категория. Головете са подредени по случаен принцип.

Раджа Наинголан

„Нинджата“, както е известен Наинголан, притежава всепризнат изстрел от далечно разстояние. Белгиецът го демонстрира за пореден път при победата на Каляри с 2:0 срещу СПАЛ, като именно неговото попадение бе откриващо в двубоя, като падна още в 9-ата минута. 31-годишният футболист намери от воле топката по перфектен начин, тя изписа съвършена траектория и се заби в горния ъгъл на вратата. 

 

Маркъс Рашфорд

Рашфорд се разписа с фамозен изстрел от пряк свободен удар от над 30 метра. Това се случи срещу един от големите врагове на Манчестър Юнайтед в Англия – Челси. Английският национал разстреля Кабайеро при резултат 1:1, за да даде ново предимство на „червените дяволи“, с което те продължиха напред в турнира за Купата на лигата.

 

Апостолос Велиос

Апостолос реализира изключително важно попадение (но не колкото красиво) за Атромитос при гостуването на Ламиа. Домакините в този двубой повеждаха на два пъти в резултата, но гостите съумяваха да възстановят паритета. Именно вторият път това се случи по изумителен начин, след като Велиос овладя топката във въздуха и без да се бави, отправи ножичен удар.

 

Ерик Максим Чупо-Мотинг

Чупо-Мотинг се отчете с един от пропуските на миналия сезон, но през тази година няма как да не му отдадем заслуженото в противоположната категория. Нападателят на ПСЖ вкара два гола в двубой срещу Тулуза, като един от тях бе уникален. Той съумя да маневрира между половината противников отбор, като успешно запази топката, за да може след това да я насочи в страничния стълб, откъдето тя се оплете от вътрешната част на мрежата.

 

Степан Кукурузович

Тази класация няма как да мине без нечий шедьовър от собствената половина. Роденият в Швейцария футболист Степан Кукурузович се разписва за своя Лозана-Спорт при убедителната победа с 6:0 за Купата на Швейцария срещу по-нискоразряден съперник, като съумява да го направи с изстрел зад центъра.

 

Антонио Кандрева

32-годишният Кандрева се отличи с един от головете на сезона в Италия, несъмнено. Италианецът се разписа при разгрома на Интер над Лече с 4:0, като неговото попадение бе финалното в срещата. Той намери очертанията на вратата и остави безпомощен стража Габриел от около 30 метра с топовен удар.

 

Сандро Тонали

Тонали е най-младият член на тази престижна класация. „Новият Пирло“, както е наричан, е част от новака Бреша. В един от злополучните двубой (този срещу Дженоа, загубен с 1:3) се роди нещо красиво, благодарение на родения през 2000-ата година играч. Той вкара от пряк свободен удар, като топката бе разположена почти на тъчлинията.

 

Джорджан де Араскаета

Де Араскаета реализира прекрасна задна ножица за клубния си Фламенго при класическата победа с 3:0 като гост на Сеара. Попадението не променя развитието в двубоя, защото е последният трети гол и дори идва дълбоко в добавеното време на срещата – 7-ата минута. Въпреки това – то си заслужава да се види.

 

Даниел Газдаг

Газдаг вкарва победното попадение (2:1) за Хонвед срещу Академия Пушкаш, но това се случва след страхотна отборна комбинация. Унгарецът разменя пасове с няколко свои съотборници на къси разстояния, като се провира през цялата защита на противниковия отбор, а накрая демонстрира завидна техника и хладнокръвие, за да преодолее стража.

 

Кристиан Гуткяер

Датският национал Гуткяер вкарва почетното попадение за Лех Познан при загубата с 1:2 от Заглембе. 29-годишният нападател намира топката по превъзходен начин с пета дълбоко в добавеното време на срещата (4-ата минута) след изпълнение на ъглов удар. Стражът на Заглембе бива изненадан от траекторията на топката и остава безпомощен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички