ВИДЕО: Меле с 4 червени картона "украси"реми между лидера и втория в Португалия


ВИДЕО: Меле с 4 червени картона "украси"реми между лидера и втория в Португалия
Снимка: Getty Images

1970 0

Претендентите за титлата в Португалия Порто и Спортинг Лисабон направиха равенство 2:2 в дербито от 22-ия кръг на Примейра Лига, играло се на "Ещадио до Драгао". Двубоят ще бъде запомнен най-вече с масовото меле, което двата тима си спретнаха след последния съдийски сигнал, довело до четири червени картона - по два за всеки отбор.

Шампионите Спортинг, които влязоха в мача с 6 точки изоставане от лидера Порто, започнаха отлично срещата и поведоха в резултата още в 8-ата минута чрез Паулиньо, а в 34-ата преднината им набъбна на 2 гола след попадение на Нуно Сантош. Фабио Виейра върна един гол за домакините в 38', а няколко минути след началото на втората част "лъвовете" останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Себастиан Коатес. "Драконите" се възползваха от численото си предимство, за да изравнят в 78-ата минута чрез Мехди Тареми.

В 96' централният защитник на Порто Пепе бе близо до това да донесе успеха на своите, но ударът му с глава след корнер бе избит от голлинията. Опитният бранител се хвана за лицето и играчите на гостите решиха, че той се опитва да си изпроси дузпа, което доведе до сдърпване, прераснало в меле. То бе с участието на близо 40 човека, включително и част от момчетата, подаващи топките. В крайна сметка съдията показа директни червени картони на Пепе и резервата Агустин Марчезин от Порто, както и на Жоао Палиня и Табата от състава на гостите.

В класирането Порто запази преднината си от 6 точки пред втория Спортинг, докато Бенфика заема трета позиция със 7 точки по-малко от Спортинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички